Vehicles sostenibles, Europa 20-20-20

Vehicles sostenibles, Europa 20-20-20

La introducció de vehicles elèctrics és un dels punts clau per complir els objectius d’Europa 20-20-20, donada la important reducció d’emissions que s’obté amb el canvi entre el vehicle de combustió i el vehicle elèctric o el de GNV.

El desenvolupament d’aquestes noves tecnologies verdes depèn, en gran part, dels recursos que les grans marques inverteixen en recerca i innovació, fet que suposa un petit increment sobre el cost final del vehicle. Segons Jürgen Stackmann, president de SEAT, aquest increment és aproximadament d’un 15%.
Encara que aquest increment s’assumeixi en part pel comprador del cotxe, des de LIVE volem donar a conèixer els incentius i ajudes a les quals es pot accedir i que permeten rendibilitzar la compra en un curt període de temps.

Entre els incentius i ajudes més destacats es troben les ajudes a la compra de vehicles, la instal·lació PdRs en edificis d’habitatges, la Tarifa Elèctrica Supervalle, la bonificació del IVTM, la bonificació tarifes aparcament en zones regulades, la bonificació de la recarrega energètica en punts de recarrega públics en superfície, els peatges tous i els carrils BUS-VAO i els descomptes en peatges per a vehicles ecològics.

No han d’oblidar-se els avantatges que la mobilitat sostenible aporta a nivell global: disminució de les emissions de CO2 i la conseqüent millora progressiva de la salut dels habitants de grans ciutats, eliminació de la contaminació acústica o costos de manteniment de vehicles inferiors, entre d’altres.

Close Menu