Un nou model de furgoneta elèctrica s’implanta a Mercabarna

L’Ajuntament de Barcelona i Mercabarna, amb la col·laboració de Nissan, organitza el proper 29 d’abril, la jornada sobre Mobilitat Sostenible “Vols reduir els costos operatius dels vehicles de la teva empresa?”. La jornada se celebra a la Sala d’Actes de l’edifici Centre Directiu, presidida per la Tinent d’Alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació i Presidenta de Mercabarna, Sònia Recasens.

L’objectiu és informar als empresaris i autònoms que habitualment treballen a Mercabarna dels principals avantatges, en reducció de costos i qualitat mediambiental, de la incorporació de vehicles elèctrics a la seva flota, presentant així les actuacions d’infraestructures de recàrrega que es desenvoluparan a Mercabarna i a Barcelona, així com la possibilitat de provar i incorporar en els seus serveis models pre-series de la furgoneta e-NV200, la qual serà presentada per Marco Toro, director general de Nissan Iberia, i es comercialitzarà el proper mes de juny d’aquest any.

L’any 2013 el fabricant japonès Nissan va decidir produir tota la demanda mundial del seu segon model 100% elèctric de l’e-NV200 a la planta que la firma nipona té a la Zona Franca, la qual cosa representa una inversió superior als 100M€ i la creació de 700 nous llocs de treball especialitzats.

El programa de la jornada inclou una taula rodona on també participen diversos experts d’institucions que treballen en la implantació de la mobilitat elèctrica, així com responsables de logística d’empreses com Condis Supermercats que explicaran la seva experiència en la utilització d’unitats pre-series d’aquest vehicle. Condis, la primera empresa catalana que opera a Mercabarna amb aquest model elèctric té previst, en un futur immediat, la compra del model de furgoneta elèctrica e-NV200 com a alternativa pel transport de les seves mercaderies. En finalitzar la jornada tècnica els assistents podran conduir i fer proves del model e-NV200.

Dins del marc del Motor Show de Frankfurt celebrat el passat setembre, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Nissan van signar un acord amb accions específiques per promoure la implementació de l’e-NV200 com a vehicle comercial i taxi íntegrament elèctric a Barcelona i l’àrea metropolitana, amb l’objectiu d’esdevenir una ciutat capdavantera en la implementació dels vehicles elèctrics en l’àmbit del transport públic i de mercaderies, i per millorar la mobilitat i la qualitat ambiental de la ciutat i de l’Àrea Metropolitana.

La capital catalana ocupa la setena posició dins de les deu ciutats més importants del món on és més favorable desenvolupar iniciatives de mobilitat elèctrica i on aquesta tecnologia s’està introduint de forma més sòlida, segons l’últim informe actualitzat de la Agència Internacional de la Energia (EV City Casebook). Per potenciar la mobilitat sostenible, una de les actuacions més ambicioses anunciades recentment per el propi Ajuntament i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona és la instal·lació de 20 punts de recàrrega ràpida per tot el territori metropolità. Aquest factor pot decantar l’opinió, tant d’usuaris privats com de gestors de flotes, en favor de l’electro-mobilitat, convertint Barcelona i la seva àrea metropolitana en una de les ciutats d’Europa amb més oferta d’aquest tipus d’infraestructures i tecnologia.

Feu la inscripció i consulteu el programa de la Jornada sobre Mobilitat Sostenible

Close Menu