Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Use of undefined constant ’128M’ - assumed '’128M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/options/redux-core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Un nou acord per a l’impuls de la mobilitat sostenible | Live
Un nou acord per a l’impuls de la mobilitat sostenible

Un nou acord per a l’impuls de la mobilitat sostenible

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Nissan han signat avui un acord de col•laboració públic-privat a través del qual es vol promoure la introducció de vehicles elèctrics en les flotes públiques dels ajuntaments metropolitans. D’aquesta manera, les dues organitzacions treballaran per fomentar la mobilitat sostenible i estendre l’ús de vehicles de zero emissions.

L’acord se suma al conveni d’entesa signat el 2013, en ocasió del Saló de l’Automòbil de Frankfurt, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona. Nissan ha cedit avui a l’AMB cinc vehicles Nissan LEAF i cinc e-NV200, perquè els ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona que ho sol·licitin puguin emprar aquests vehicles 100% elèctrics en els seus desplaçaments institucionals. D’aquesta manera, des dels consistoris també es contribuirà a la promoció de la mobilitat zero emissions i a la conscienciació de la població.

Antoni Poveda, Vicepresident de Transport i Mobilitat d’AMB, ha declarat: “Els vehicles 100% elèctrics sens dubte tindran un paper fonamental en el compromís que hem adquirit a l’ AMB en matèria d’estalvi energètic i de respecte pel medi ambient. L’acord amb Nissan s’emmarca en un pla d’actuació que desenvoluparem aquest 2015 per impulsar la introducció del vehicle elèctric a tots els municipis metropolitans, així com les bicicletes elèctriques entre els consistoris i els propis ciutadans.”

“La introducció de vehicles elèctrics en les flotes públiques és un dels pilars bàsics per estendre la mobilitat de zero emissions i constituir com l’opció majoritària en totes les carreteres espanyoles. Cal que la població es familiaritzi amb la tecnologia 100% elèctrica i acords com el de l’AMB sens dubte ho fan possible “, ha destacat Per la seva banda Christian Costaganna, Director de Màrqueting de Nissan Iberia.

Així, a través de l’acord entre Nissan i AMB, diversos ajuntaments metropolitans podran conèixer de prop els avantatges i beneficis de la mobilitat elèctrica i experimentar la conducció silenciosa i eficient del Nissan LEAF, i l’e-NV200, la furgoneta elèctrica del fabricant produïda en exclusiva a la planta de la Zona Franca de Barcelona per a tot el món, i destinada a ser un dels primers taxis 100% elèctrics de l’àrea metropolitana, així com un estàndard en el repartiment urbà de mercaderies.

A més dels clars beneficis mediambientals i la notable reducció del soroll, els models 100% elèctrics contribueixen a incrementar l’eficiència en costos, ja que la factura de manteniment es redueix un 40%, en tenir menys peces mòbils que els vehicles amb motor convencional. A més, la despesa en combustible es redueix entre 3 i 4 vegades, situant-se el cost entre 1 i 2 euros per cada 100 quilòmetres, depenent de la tarifa elèctrica.

L’àrea metropolitana de Barcelona, que registra gairebé 5 milions de desplaçaments diaris en mitjans motoritzats, és un territori ideal per al desenvolupament de la mobilitat elèctrica, ja que aquests desplaçaments són, de mitjana, d’uns 20 quilòmetres, una distància que l’autonomia d’un cotxe elèctric pot assumir perfectament. A això se suma l’estratègia de col·locació de punts de recàrrega: durant el 2015 l’AMB col·locarà, en col·laboració amb els ajuntaments i diverses empreses del sector privat, 10 estacions de recàrrega ràpida, o “electrolineres”, repartides pels municipis Metropolitans, que se sumaran a les que ja existeixen a Barcelona.

Close Menu