Un cotxe elèctric sense botons i connectat a Internet

Telefónica serà la companyia encarregada de proporcionar la connexió permanent a Internet dels vehicles elèctrics de Tesla Motors en una trentena de països europeus. Entre altres innovacions, el model elèctric de Tesla Motors destaca pel seu sensacional sistema de connectivitat multimèdia controlat mitjançant una pantalla tàctil de 17 polzades. Des d’aquesta pantalla FullHD es pot configurar diferents elements del vehicle, ajustar la climatització, connectar el nostre telèfon mòbil per utilitzar els mans lliures o conèixer diferents estadístiques del consum elèctric del cotxe. Aquest sistema presenta altres prestacions com la navegació amb Google Maps, consultar pàgines web, connexió a Internet amb un dispositiu WiFi mitjançant tethering, escoltar una emissora de radio online i moltes més activitats.

Per tot així, és imprescindible una connexió de dades que es realitza mitjançant una targeta SIM integrada en el mateix vehicle. Aquí es on entra en joc Telefónica on ofereix aquesta connectivitats per a Telsa a Europa. En el passat Mobile World Congress de Barcelona, es va poder veure un dels models elèctrics més populars de Tesla on estava exposat a l’stand de Telefonica.

Per Telefónica l’aliança suposarà establir una nova i interessant línia de negocis a explotar. Per la seva part, el fabricant nord-americà s’ha vist seduït no només per la capacitat de la operadora per la seva accessibilitat a la Xarxa, sinó també per la seva plataforma de gestió de connexions de màquina a màquina (M2M). L’M2M és un concepte general per nombrar l’intercanvi de dades entre dues màquines remotes, ja sigui per xarxa telefònica o enllaç de satèl·lit, aquest tipus de connexió facilitarà la vida dels conductors.

Per la seva part, Ford va presentar també a la Fira de Barcelona un prototip de vehicle que cerca tecnologia i socis per la futura conducció intel·ligent. El cotxe té en el seu sostre quatre sensors que visualitzen l’ambient en un radi de 70 metres al voltant del vehicle mitjançant la llum infraroja, la qual cosa permet calcular la distancia entre el vehicle i els objectes propers a ell. Més que cotxes sense conductor, la idea de Ford es provar vehicles amb WiFi connectant-se entre sí i amb infraestructura pública de transport per facilitar la circulació.

Un altre dels preferits com a cotxe de futur és el Mercedes-Benz CLA 45 AMG, convertit en un prototip de vehicle intel·ligent gràcies a la tecnologia de Qualcom, fabricant de microxips i al sistema operatiu de desenvolupament per QNX (BlackBerry). Els seus microxips d’Snapdragon ofereixen accés en temps real al vídeo i contingut del núvol, proveuen gràfics cristal·lins a la pantalla tàctil del panel, visualització de la interfàcie d’un telèfon o tauleta en el propi panel, reconeixement de gestos i varies càmeres d’alta definició. Des dels dispositius mòbils es pot manipular qualsevol cosa del vehicle de forma inal·làmbrica, a excepció del volant, clar.

Close Menu