Tornen les ECOseries: l’emoció i l’espectacle estan servits per aquest 2014

Les Ecoseries arriben a la seva quarta edició repletes de novetats. És el primer campionat d’Europa que té com a fonament la conducció eficient i les energies alternatives. A més, disposaran amb una àmplia pluralitat de marques i equips que defineixen el campionat “ECO” com el més popular del continent.

És d’aquesta manera, com més de 10 equips formaran part de la graella de sortida d’una competició que passarà per la Ciutat Comtal i València, i on el campió no serà el més ràpid, sinó el que consuma menys, i aconsegueixi conduir de la forma més eficient possible. Es tracta d’un camp de proves per a les marques. És una òptima via per divulgar els efectes positius de les diferents tecnologies de transport sostenible.

No és estrany que s’incorporin noves marques, equips i pilots en aquest campionat d’accentuat caràcter ecològic. Cada vegada més, els fabricants per “precepte” de les institucions europees, s’esforcen a incloure en el comprat vehicles més eficients i capaços de complir amb els nous límits referents a les emissions de CO2.

Les noves tecnologies i els combustibles alternatius, té una presència rellevant en aquest campionat, impulsant les categories específiques per a vehicles 100% elèctrics (ElectroSeries, les híbrides i les de combustibles alternatius com el *GLP (Acte Gas) o el GNV (Gas Natural Vehicular).

Les ECOseries estan ja en el seu quart any i en aquest còmput s’han convertit al banc de proves favorits per als fabricants d’automòbils, ja que en ell es milloren i evolucionen els seus productes més eficients. Sembla que els campionats que tenen com a fonament principal les energies alternatives i l’eficiència, van prenent relleu al món de la competició del motor. En aquesta línia, esperem que campionats com les ECOseries es converteixin en un exemple per a les noves generacions de pilots, ja que fins i tot la FIA (Federació Internacional d’Automobilisme) està promovent competicions d’aquest tipus al més alt nivell.

Per aquest 2014 es compta amb la participació dels equips presents en les passades edicions: Nissan, Mercedes-Benz (Mercedes ECOTeam), Toyota (Japand 21), Tatzzari-Enisola, Porsche, Profunda (Fona Ibertecno Team), Lancia (Dream Motors ECO Team), etcètera. Així com també participaran noves marques i equips, que segons fonts de l’organització, es coneixeran en els propers dies.

Close Menu