Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Use of undefined constant ’128M’ - assumed '’128M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/options/redux-core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
TMB compta amb el millor vehicle industrial ecològic del 2016 a la seva flota | Live
TMB compta amb el millor vehicle industrial ecològic del 2016 a la seva flota

TMB compta amb el millor vehicle industrial ecològic del 2016 a la seva flota

Transports Metropolitans de Barcelona, membre director de LIVE, compta a la seva flota amb l’Irizar i2e, reconegut com a millor vehicle industrial ecològic del 2016 pels Premios Nacionales de Transporte. L’entitat metropolitana està provant dos autobusos elèctrics Irizar i2e en el marc del projecte ZeEUS, finançat per la Unió Europea.

L’autobús 100% elèctric guardonat pels premis estatals destaca per la seva eficiència i netedat entre els vehicles de la seva classe ja que no desprèn cap tipus d’emissió local. Amb una autonomia d’entre 200 i 250 quilòmetres, garanteix la conducció entre 14 i 16 hores en condicions de trànsit dens urbà i interurbà amb una càrrega de només 6 hores.

Per assegurar aquesta autonomia incorpora Eco Assist, un sistema creat per donar suport al conductor en temps real amb l’objectiu d’optimitzar la conducció reduint el consum energètic i incrementant la seva autonomia. A més, tenint cura dels aspectes sostenibles durant tot el procés i vida de l’autobús, les bateries de l’Irizar i2e són reciclables al 99%.

L’aposta de TMB i Barcelona per la mobilitat sostenible ha provocat la inclusió de la ciutat en el Projecte Zeeus (Zero Emission Urban Bus System), finançat per la Unió Europea i coordinat per l’Associació Internacional de Transport Públic. L’objectiu d’aquest projecte internacional és la promoció d’un transport públic més net i també inclou proves similars a Londres, Glasgow, Estocolm, Münster, Boon, Pilsen i Càller.

En el cas de la ciutat catalana, la seva participació se centra en la introducció en el servei regular de TMB de quatre autobusos elèctrics d’emissió zero de dues tecnologies diferents: dos autobusos estàndard del model i2e d’Irizar, equipats amb bateries apropiades per a la càrrega nocturna, i dos Solaris Urbino de 18 metres articulats, equipats amb bateries que permeten la càrrega a la terminal durant el dia, que s’incorporaran a la xarxa aquesta primavera.

Close Menu