Taller de novetats dels vehicles d’energies alternatives en la mobilitat sostenible per a professionals

Taller de novetats dels vehicles d’energies alternatives en la mobilitat sostenible per a professionals

*** POTS DESCARREGAR-TE EL MATERIAL DEL TALLER AQUI***

1 – AEGFA – La mobilitat sostenible en las flotes corporatives

2 – AEDIVE – Novetats per a flotes

3 – NISSAN – Models de vehicles

4 – RENAULT – Models de vehicles

5 – VW-AUDI – Models de vehicles elèctrics

6 – GASNAM – El gas natural, l’alternativa real i eficaç per a la ciutat

7 – SEAT – Models de vehicles

8 – VW-AUDI – Models de vehicles de gas

9 – REPTE 2 – Aigües de Barcelona

10 – REPTE 4 – Gas Natural Fenosa

A més, la Plataforma LIVE t’ajuda a analitzar i fer la transformació de la teva flota de vehicles elèctrics i/o gas! Després del Taller, si estàs interessat en unir-te a l’acció o tens interès en provar un dels vehicles elèctrics i de gas presentats durant la jornada, posa’t en contacte amb nosaltres escrivint a info@livebarcelona.cat o trucant al 931 003 151.

———-

La Plataforma LIVE ha organitzat el Taller “Novetats dels vehicles d’energies alternatives en la mobilitat sostenible per a professionals”, una jornada que ha reunit gestors i professionals de flotes de vehicles d’arreu de Catalunya. L’objectiu del Taller ha estat la presentació de les novetats del sector per promoure així l’ús de vehicles sostenibles, tant elèctrics com de gas natural vehicular, en les flotes de vehicles comercials i de transport.

Actualment el context per la incorporació progressiva dels vehicles eficients en flotes de mercaderies és òptim: el Pla MOVEA, el programa d’ajudes de l’Estat; el Pla PIRVEC, de l’Institut Català d’Energia (ICAEN); les diferents accions de compromís de sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona, com el Pla Clima; organismes com l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), que va publicar al febrer d’aquest any el Full de ruta per a l’assoliment de l’objectiu de reducció d’emissions difuses de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) per al 2020; etc. faciliten la implantació, la difusió i la confiança en el sector de la mobilitat sostenible.

La Plataforma LIVE, que fomenta la mobilitat eficient i pren cura en les emissions contaminants locals, ha realitzat aquest Taller per englobar i informar en una jornada del conjunt d’iniciatives que a hores d’ara brinden un clima favorable pels vehicles elèctrics i de gas: l’ampliació de la xarxa d’infraestructures de recàrrega, les subvencions per l’adquisició dels vehicles i els amplis catàlegs dels diferents models eficients que existeixen. Amb tot aquest context, l’entitat públic-privada es posiciona com a punt de referència en el sector i com a promotora del canvi eficient en les flotes de vehicles comercials i de transport de mercaderies a Catalunya.

Àngel López, director Executiu de la Plataforma LIVE, ha donat la benvinguda al Taller que s’ha realitzat al MediaTIC, un punt de referència ecoeficient de Barcelona sent l’edifici més sostenible de la ciutat. “La importància de treballar amb flotes de professionals és fonamental donada la repercussió que tenen sobre el medi ambient; actualment el 33% de les emissions contaminants de vehicles és degut a la circulació de furgonetes de la metròpolis de Barcelona”, ha explicat Àngel López.

Aquest segment de vehicles representen el 20% dels desplaçaments motoritzats. Per al 2020, serà necessari que almenys un 15% de les flotes de vehicles comercials i de transport de mercaderies siguin elèctrics o de gas per assolir els diferents compromisos amb el clima i la qualitat de l’aire. Actualment, 38 flotes d’empreses catalanes ja compten amb el distintiu de garantia de qualitat ambiental, el que representa un total de 6.359 vehicles de diferents tipologies (turismes, furgonetes i camions) .

Jaume Verge, Director de la Asociación Española de Gestores de Flotas de Automóviles (AEGFA), ha presentat durant el Taller els principals beneficis de les flotes sostenibles, incidint en que poden satisfer igualment les necessitats professionals amb un menor impacte ambiental, major rendibilitat i menors costos d’operació. També ha anunciat que, junt amb la Plataforma LIVE, celebraran la 3a edició d’Ecofleet Meeting Point, un esdeveniment on debatre, conèixer i compartir propostes per fomentar una mobilitat menys contaminant en les flotes de vehicles. La jornada tindrà lloc el proper 8 de novembre al Circuit de Barcelona-Catalunya.

La part principal del Taller ha estat la presentació de les novetats del sector en mobilitat elèctrica i de gas per part de la Asociación Empresarial para el Desarrollo e Impulso del Vehículo Eléctrico (AEDIVE) i la Asociación Ibérica de Gas Natural para la Movilidad (GASNAM), així com la presentació del catàleg de vehicles disponibles per part de les principals marques d’automòbils sostenibles: Nissan, Renault, SEAT i Volkswagen-Audi.

Per finalitzar, s’han presentat els plans de treball dels Reptes 2 i 4 de la Plataforma LIVE, els quals promouen els vehicles d’energies alternatives en la mobilitat sostenible per a professionals. Concretament, el Repte 2, liderat per Aigües de Barcelona, pretén aconseguir que 12 noves empreses incorporin vehicles elèctrics en la seva flota. El Repte 4, liderat per Gas Natural Fenosa, per la seva banda, té com a objectius que 4 noves flotes de distribució, autoescoles i fins a 400 professionals provin vehicles moguts per gas natural vehicular i/o participin en esdeveniments organitzats del sector.

Close Menu