Si proves un cotxe elèctric… no voldràs una altra cosa!

Si proves un cotxe elèctric… no voldràs una altra cosa!

Comprar-se un cotxe és una de les decisions més costoses que es fan a la vida, i precisament per això és un acte que normalment requereix una reflexió molt profunda, així com un treball de camp exhaustiu. A part de ser una eina per a la mobilitat de primer nivell, el cotxe defineix molts cops l’estatus de la persona, així com la seva personalitat. Per això, des de LIVE et volem recomanar, a tu que t’interessa la mobilitat sostenible, que si t’has de comprar un cotxe, que almenys sigui un cotxe que respecti el medi ambient.

L’opció més coneguda pel que fa a mobilitat privada sostenible són els cotxes elèctrics. I sí, cada cop més milloren en autonomia i potència. I no només això, sinó que tenir-ne un també significa estalviar-se zona blava i peatges. A més a més que els costos de manteniment acostumen a ser de mitja, un 40% menors que els d’un cotxe convencional, ja que a un cotxe amb motor elèctric no li fa falta canviar l’oli, ni els líquids ni els filtres. Òbviament tampoc ens hem de preocupar per l’emissió de gasos locals o de tub d’escapament ni de sorolls. I pel que fa a la sostenibilitat de l’electricitat, cal tenir en compte que al voltant del 40% de l’electricitat que es consumeix a l’Estat espanyol prové de fonts renovables i s’estima que en un futur aquest percentatge augmenti significativament. I a més, s’elimina l’emissió de NOx i PM, partícules nocives per a la salut, principal causa de contaminació a les ciutats. Tot plegat fa que les administracions cada cop están més disposades incentivar la seva compra, aquí et resumin les principals ajudes i incentius.

El futur passa per una mobilitat sostenible, però si encara teniu dubtes sobre si val la pena comprar un cotxe elèctric, sempre es pot fer una prova gratuïta. Nissan, Volkswagen i Renault són les principals marques de cotxes amb diferents models elèctrics entre les seves files, i, com qualsevol altre cotxe, permeten fer proves de conducció dels seus elèctrics. A les seves webs pots demanar per fer-la sense cap tipus de compromís.

A LIVE ens hem posat a prova el servei d’atenció al client de les tres marques, i el resultat ha sigut força satisfactori. Les tres han trigat menys de 24 hores en posar-se en contacte amb nosaltres des que hem enviat les dades a través del formulari de la web. Cal tenir en compte que des de la petició online fins a la prova pot passar una setmana, aproximadament.

Nissan ofereix un curset teòric previ a la conducció del seu elèctric estrella, el Nissan Leaf, que juntament amb les furgonetes E-NV200 i E-NV200 Envalia, són els tres models de vehicle elèctric que tenen al mercat. Pel Nissan Leaf, la prova de conducció és d’un dia sencer.

Si finalment has acabat adquirint un Leaf, però acabes preferint un de motor a combustió de totes maneres, Nissan et dóna la possibilitat de tornar-lo en un període de 3 mesos i canviar-lo per un convencional. Ara, des de LIVE ens consta que molt poca gent ha acabat fent aquest moviment.

En aquest vídeo t’ho expliquen millor:

Tot i el servei de Nissan, segurament el cotxe elèctric que va generar més impacte inicial – per la forma, per la seva agilitat i perquè és un cotxe, diguem-ne, ‘divertit’ – va ser el Renault Twizy. Tot i això, Renault ha anat incorporant més models al llarg del temps i ara ja compta amb dos models més: per una banda el Renault Zoe és un dels elèctrics amb més autonomia del mercat: fins a 400 kms, mentre que també ha electrificat una de les seves furgonetes estrella per crear la Kangoo ZE. La prova de conducció del Zoe és d’una hora.

Volkswagen, per la seva banda, ha apostat per mantenir dos models disponibles en la seva gamma, el ja mític entre els mítics Golf i el nouvingut Up!, i electrificar-los. Tant pel e-Golf com per l’e-Up!, la prova de conducció dura entre 20 i 30 minuts.
El grup Volkswagen, del qual també en formen part Seat, Porsche, Audi i Skoda, ha encetat el programa Together 2025 amb la voluntat que al 2025 hi hagi una gamma disponible de 70 models elèctrics, així com també que per aleshores la venda de cotxes elèctrics superi a la de cotxes a gasolina i dièsel.

A part d’aquestes tres companyies, també cal dir que gairebé tots els fabricants han decidit incorporar algun model elèctric a les seves respectives gammes. Els models que també generen interès pel personal de LIVE són el BMW i3 i la gamma elèctrica de Smart, que com Volkswagen, ha decidit electrificar els models ja existents.

Però si ets dels qui pensa que ‘provar un cotxe’ vol dir fer alguna cosa més que provar-lo una estona, sempre hi ha la opció de llogar-ne un. Wattacars és una agència de lloguer de vehicles elèctrics i tenen estacions de lloguer a Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Granada, Màlaga, Mallorca, Eivissa i Formentera.

Wattacars ofereix els models de cotxe totes les marques amb elèctrics disponibles al mercat, així que pots llogar-ne un per fer una escapada un cap de setmana. Per exemple, a Formentera, on precisament ja hi ha llocs on no pots entrar si no és amb un vehicle 100% sostenible, com ara una bicicleta o un vehicle elèctric. I si preguntes per la política de ple-ple que s’aplica als cotxes de lloguer, aquí tampoc t’escapes: els cotxes s’entreguen amb la bateria carregada, i s’han d’entregar amb un mínim d’autonomia de 40km. La diferència és que mentre que la benzina l’has de pagar, aquí la càrrega et sortirà gratuïta!

Si teniu menys d’un any de carnet, però també voleu llogar, l’agència Sixt – que és la única a Barcelona que dóna servei als novells – també té disponible a Barcelona un BMW i3 i un Nissan Leaf.

Nosaltres ja hem provat el cotxe elèctric, i no hi ha res com anar pel món en silenci i sense emetre res de fums! (i oblideu-vos del canvi de marxes!)

Si vols saber quin cotxe elèctric et convé més l’ICAEN a desenvolupat una eina que t’ajuda a trobar el vehicle que millor encaixa amb tu. Prova-la!

Close Menu