Serà el 2016 l’any del cotxe elèctric ?

Serà el 2016 l’any del cotxe elèctric ?

Serà el 2016 l’any del cotxe elèctric? Un article aparegut aquest dissabte al suplement econòmic Diners del diari La Vanguardia destaca un fet que venia apuntant-se clarament des de feia temps. El cotxe elèctric ha passat de ser un assumpte que ja transcendeix el fenomen merament verd o eco per esdevenir una tendència de consum normalitzada i a l’alça en el mercat de l’automòbil. Només la dada següent ens hauria de servir com a mostra definitiva: les vendes de vehicles elèctrics a Espanya augmenten 16 vegades més ràpid que les de motor convencional. Si a això li afegim que en aquests dos primers mesos de l’any ja s’han venut una quarta part dels vehicles elèctrics del total del 2015, estem davant d’una dada que denota un creixement incontestable.

“La revolució del vehicle elèctric podria resultar més dràstica del que pensen governs i companyies petrolieres”

Aquesta acceleració del vehicle elèctric no està present únicament a Espanya. Blomberg New Energy Finances estima que, al 2040, un 35% dels cotxes que es venguin seran elèctrics. Però encara són més optimistes a l’Associació Europea del Vehicle Elèctric: si els avenços tecnològics i en matèria de bateries segueixen la tendència actual, més del 80% de les matriculacions al 2030 seran elèctriques per un motiu ja directament relacionat amb el preu.

Ajudes oficials: Posem-nos les ‘piles’

El Pla Movea ofereix ajudes d’entre els 2.700 i els 5.500 euros als que es poden sumar altres 750 euros si es lliura un cotxe de segona mà. No només això; el concessionari s’encarrega d’instal·lar al domicili del client un punt de recàrrega. A Catalunya es subvencionaran taxis i vehicles comercials de baixes emissions i a més els vehicles elèctrics gaudeixen de beneficis amb peatges, aparcaments i recàrregues bonificades.

Hem de tenir en compte que a més la pròpia demanda creixent de vehicles contribueix per la llei de l’oferta i la demanda a abaratir les unitats produïdes. Espanya encapçala el sector a nivell europeu en fabricació de models elèctrics com ara el Renault Twizy, el Mercedes-Benz Vito o el Nissan eNV200 fabricat a Barcelona. Comprar per tant cotxes elèctrics és una molt bona manera de contribuir al creixement industrial del país.

Close Menu