Al 81% dels barcelonins els agradaria conduir un vehicle elèctric

Al 81% dels barcelonins els agradaria conduir un vehicle elèctric

Barcelona és una ciutat oberta a la mobilitat sostenible i a les noves alternatives de transport. De fet, vuit de cada deu barcelonins afirma que li agradaria conduir un vehicle elèctric.

Aquesta és una de les principals conclusions del primer estudi elaborat pel Fòrum de Mobilitat promogut per Alphabet, companyia multimarca de renting, gestió de flotes i mobilitat corporativa. L’objectiu d’aquest fòrum és analitzar i difondre els hàbits de desplaçament dels ciutadans.

En aquest sentit, Rocío Carrascosa, directora del Fòrum de Mobilitat, ha assenyalat que “aquesta iniciativa permetrà a les empreses i a l’Administració Pública disposar d’informació rellevant per aportar solucions adaptades a les necessitats reals dels ciutadans”. Afegint que “el Fòrum de Mobilitat representa un pont entre la indústria, l’Administració i els ciutadans”.

Una altra dada rellevant de l’estudi és que el 24% dels barcelonins utilitzen el cotxe per accedir al centre de la ciutat, però destaca que el 42% estaria a favor de cobrar per accedir al centre de la ciutat en automòbil, com ja es fa en altres capitals europees com Londres. Els barcelonins són els ciutadans més favorables a establir aquesta mesura, seguits pels madrilenys (32%).

Aquesta és la realitat sobre la mobilitat a Barcelona, la qual obre la porta a explorar noves fórmules per accedir al centre de les ciutats sense usar el cotxe. Una de les alternatives seria la possibilitat de deixar el vehicle en un pàrquing gratuït als afores de la ciutat i accedir al centre metropolità en transport públic, també gratuït. Segons el Fòrum de Mobilitat, un 70% de les persones a qui s’ha consultat aquesta possibilitat futura estaria disposat a utilitzar-la a Barcelona.

Close Menu