Recarregar cotxes elèctrics a tota Europa amb una sola factura ja és possible

Un conductor de vehicle elèctric ja pot recórrer tota Europa amb el seu vehicle i recarregar-lo amb una sola factura gràcies al projecte europeu Green eMotion (GeM) llançat al 2011 i del qual Enel, Endesa, l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, amb el recolzament de la plataforma LIVE, són partícips des dels seus inicis. Gràcies a l’esmentada iniciativa, ja és possible que un usuari d’aquest tipus de vehicles pugui identificar-se i recarregar en un punt de recàrrega d’una altra empresa utilitzant la seva identificació o bé la seva aplicació per Smartphone als punts de recàrrega associats al GeM. A dia d’avui, el projecte ja compta amb 1.230 punts de recàrrega i 433 vehicles associats. D’aquesta manera, cada operador pot identificar als usuaris d’altres regions i facturar als seus clients encara que no recarreguin als seus punts de recàrrega.

Enel i Endesa han aconseguit demostrar que la interoperabilitat a la recàrrega de vehicles elèctrics de dos països europeus diferents és possible gràcies als sistemes desenvolupats al marc del projecte Green eMotion, que té com a objectiu la promoció de la mobilitat elèctrica a Europa.

La interoperabilitat dels diferents punts de recàrrega europeus fa possible augmentar les distàncies als viatges realitzats amb vehicle elèctric a través del continent al poder disposar d’una infraestructura de diferents operadors en diferents països i, per tant, redueix el temor de molts conductors d’aquest tipus de vehicles de realitzar grans recorreguts fora del seu país.

Close Menu