QUE POT FER LA MOBILITAT ELÉCTRICA PER TU AQUESTES VACANCES?

QUE POT FER LA MOBILITAT ELÉCTRICA PER TU AQUESTES VACANCES?

Quan ens en anem de vacances acostumem a buscar destinacions per desconnectar, intentant escapar de tot allò que ens provoca estrès en el nostre dia a dia. El cotxe elèctric pot esdevenir un gran aliat per millorar el nostre benestar en aquests dies lliures.

Tant si hem decidit viatjar lluny de casa, com si ens hem decantat, per exemple, per una illa potser més propera, de ben segur haurem de deixar el cotxe aparcat i agafar un avió. Si el que busquem és independència en els nostres desplaçaments, sense dependre d’altres sistemes de transport, necessitarem un vehicle de lloguer. Institucions públiques i empreses privades estan impulsant projectes per animar els visitants a que es decantin per disposar d’un cotxe elèctric durant la seva estància.

Si, per exemple, hem escollit com a destinació les illes Balears podem trobar propostes privades com la de Ok rent a car. Una empresa de lloguer de vehicles que et dóna l’opció de disposar d’un dels seus Nissan Leaf 100% elèctrics per dies o amb una tarifa mensual. Entre els seus avantatges destaquen el seu cost, només 1 euro per cada 100 Km, la gratuïtat de l’ORA en les zones d’aparcament públiques i l’accés lliure a punts de recàrrega en els pàrquings d’alguns hotels. Una altra empresa que opera a “ses illes” es la de lloguer de motos Cooltra. Entre els seus ciclomotors en trobem d’elèctrics que, si ens convé, els podem llogar per un llarg termini de temps.

A les Balears també s’estan duent a terme importants accions en l’àmbit públic. L’illa de Formentera vol ser la primera d’Europa en tenir una flota de vehicles 100% elèctrics. Les autoritats insulars preveuen acotar l’entrada de vehicles contaminants. L’objectiu final és substituir els 15.000 cotxes i motos que a l’estiu circulen per l’illa per vehicles elèctrics i híbrids. Formentera ja disposa de 12 punts de recàrrega amb capacitat per a 32 vehicles. A més, existeixen 132 kilòmetres de rutes verdes dins el seu territori, a les que només podran accedir els cotxes no contaminants. L’empresa Baleària ha posat a disposició dels seus clients una interessant promoció, transportarà els cotxes elèctrics totalment de franc en els ferris de Dénia fins a l’illa de Formentera.

Tant si el nostre origen com la nostra destinació és Barcelona, llogar un vehicle elèctric pot ser una opció molt intel·ligent. En cas que haguem decidit passar uns dies a a la ciutat comtal, tenim moltes possibilitats per gaudir d’un mitjà de transport privat zero emissions a temps parcial. Fa unes setmanes et resumíem les principals sobre dues rodes en aquest article. Si en canvi hem de fer desplaçaments llargs o simplement preferim el confort d’un vehicle a quatre rodes, la capital catalana també compta amb diferents opcions de llogar un cotxe elèctric. L’empresa andorrana IfRenting, coneguda principalment per la seva flota de Renault Twizy, ens dóna la possibilitat de llogar els seus vehicles per dies o per hores. Un altra alternativa son empreses de renting més clàssiques com Europcar que t’ofereix el model Audi e-Tron de motor híbrid o l’alemanya Sixt, on pots escollir entre el Nissan Leaf i BMW i3, dos models 100% elèctrics. Tal com diuen a la seva publicitat, llogar un d’aquests vehicles és una molt bona manera de fer una primera presa de contacte amb un confortable cotxe elèctric. Una altra interesant plataforma es Barcelona Green electric cars, que combina el lloguer de cotxes elèctrics d’alta gamma (BMW i8, Smart ED cabrio, diferents models de tesla, Renault Zoe,etc) amb la venta de motos elèctriques i l’oferta d’experiències ecoturístiques. Finalment destaquem una iniciativa que et proposa una experiència diferent. Aperitour Barcelona zero consta d’una ruta guiada de 12 km per la Ciutat Comtal amb un cotxe elèctric. En acabar podràs gaudir d’un aperitiu a l’hotel SB Diagonal Mar.

Per acabar us volem parlar de dues plataformes que ens proporcionen un llistat d’empreses de mobilitat elèctrica que operen en diferents punts de tot l’estat espanyol. Per una banda la web Electromaps fa la seva recerca en alguns negocis que ofereixen tot tipus de vehicles elèctrics mentre que la pàgina motoselecticas.net està centrada en ciclomotors elèctrics, punts de venta i de lloguer. Fins i tot ofereixen l’oportunitat a l’usuari de provar una moto elèctrica de forma gratuïta.

Utilitzar un vehicle elèctric és ideal per a destinacions turístiques en les què necessitem un vehicle només per uns dies. El seu motor silenciós i la seva conducció suau i confortable amenitza els nostres trajectes a destinacions d’oci. En determinats paratges podem accedir als seus entorns naturals i verges de forma exclusiva, al mateix temps que ens alliberem de la contaminació acústica i atmosfèrica de les ciutats. Tots aquets arguments creiem que son motius de pes per considerar els vehícles elèctrics com a la millor opció per a desplaçar-nos en les nostres vacances. No ho dubtis, recarrega les teves bateries amb la mobilitat eléctrica aquestes vacances! 😉

Close Menu