Movalt: Noves ajudes per poder adquirir un vehicle sostenible i per instal·lar un punt de recàrrega al teu negoci!

Movalt: Noves ajudes per poder adquirir un vehicle sostenible i per instal·lar un punt de recàrrega al teu negoci!

El Movalt ja ha entrat en vigor i les primeres ajudes es podran demanar a partir de l’11 de desembre fins al 30 de juny de 2018. Des de lnstituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) es preveu que amb aquesta iniciativa es pugui realitzar la compra d’uns 5.600 vehicles, i que s’eviti l’emissió d’unes 9.500 tones de CO2.

Si vols un vehicle sostenible, o si tens una empresa i vols posar un punt de recàrrega per als teus clients, ara ho tens més fàcil, ja que s’acaba d’aprovar una nova línia d’ajudes de l’Estat espanyol per valor de 50 milions d’euros. El Instituto para la Diversificación y el Ahorro de Energía (IDAE), que depèn del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, ha aprovat el Movalt, que no s’ha de confondre amb el Pla Movalt, la línia d’incentius del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, però que també serveix per la compra de vehicles elèctrics, híbrids, híbrids endollables i de gas.
Aquesta partida ja figurava als Pressupostos Generals de l’Estat, i està previst que les dotacions es desglossin de la següent manera:

  • 20 milions d’euros per a la compra de vehicles elèctrics, amb la previsió que, quan s’esgotin, es pugui donar continuïtat a aquests fons al llarg de l’any que ve.
  • 15 milions d’euros per a la instal·lació d’infraestructures de recàrrega per a ús col·lectiu-privat i no residencial (hotels, restaurants, centres comercials, aparcaments i altres llocs del sector terciari amb usos públics).
  • 15 milions d’euros per al desenvolupament de projectes relacionats amb l’enginyeria i el vehicle elèctric i amb caràcter general a la mobilitat amb energies alternatives.

A més a més, a part dels incentius econòmics, també s’inclou dins del Movalt l’eliminació de diverses traves burocràtiques que feien que la instal·lació dels punts de recàrrega fos una tasca costosa i ferragosa:

  • Les empreses que vulguin instal·lar un punt de recàrrega a les seves instal·lacions ja no hauran de canviar els seus estatuts per esdevenir gestors de càrrega. Això facilitarà que les empreses no necessitin passar per aquest tràmit per poder oferir el servei de punt de recàrrega als seus clients.
  • Es suprimirà la obligació que les empreses que ofereixin aquest servei hagin de tenir un contracte per cada punt de càrrega, així com la necessitat que punt hagi de tenir la seva pròpia escomesa de la xarxa elèctrica, en comptes de poder fer servir l’energia provinent del mateix contracte i de la instal·lació elèctrica de la infraestructura de la empresa.
  • També es suprimirà la necessitat de mesurar l’energia que s’ofereix als clients, sempre i quan els servei no sigui de pagament.
  • Les empreses podran dur a terme el servei de recàrrega amb una declaració de responsabilitat inicial.

El pla Movalt l’ha d’aprovar l’IDAE properament, i s’espera que a finals d’any o a principis de l’any que ve pugui entrar en vigor.
Des de LIVE Barcelona estarem alerta a l’anunci.


Actualització 13/11/2017:

El pla Movalt, com s’ha anomenat finalment, donarà ajudes de 500 a 18.000 euros per a l’adquisició d’un vehicle sostenible.

Es podrà presentar candidatura a les subvencions per a la compra de vehicles elèctrics 100%, híbrids endollables (PHEV), vehicles amb pila de combustible i vehicles propulsats per autogas i per gas natural.

Queden exclosos en aquest pla d’ajudes els híbrids no endollables.

Close Menu