Noves ajudes per incentivar la compra de vehicles sostenibles

El govern central seguirà recolzant amb fons públics el sector de l’automòbil. El Consell de Ministres va aprovar fa una setmana el llançament de quatre programes d’ajudes públiques i crèdits per la compra de vehicles i un pla d’incentiu de la inversió que conjuntament comptarà amb un pressupost de 700 milions d’euros. Es tracten del Pla PIVE 6, el Pla PIMA Aire 4 i el Programa Movele 2014 a més d’un nou PIMA Transport per a vehicles pesants.

El nou Pla PIVE, que arriba a la seva sisena edició, permetrà incentivar la compra d’uns 175.000 vehicles. En general, els compradors rebran 2.000€ per l’adquisició d’un nou vehicle eficient i desballestar un de vell (d’aquí venen els mil euros a càrrec del pressupost públic i els altres mil que aporten els fabricants). El descompte s’amplia fins a 3.000€ per a famílies nombroses que compren vehicles de més de cinc places i, també, pot rebre aquesta major ajuda per la compra de vehicles adaptats per a conductors amb discapacitat.

La quarta edició del Pla PIMA Aire per a vehicles comercials tindrà una dotació de 10 milions d’euros i permetrà la compra de 7.500 de vehicles comercials sostenibles. El nou Pla PIMA Transport per a renovar la flota de vehicles pesants, tindrà una dotació de 405 milions d’euros per al finançament, aquest pressupost serà compartit per el Banc Europeu d’Inversiones (BEI) i per entitats bancaries.

Tant el Pla PIVE 6 com el Pla PIMA Aire 4 són combinables amb les ajudes específiques per a vehicles elèctrics del Programa Movele 2014.

El text definitiu de les ajudes del Programa Movele 2014 es va publicar aquest dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), per la qual cosa ja es poden sol·licitar les subvencions per a l’adquisició de vehicles elèctrics purs o híbrids endollables adquirits des de l’1 de gener d’aquest any.

El pressupost per aquest nou programa ascendeix a 10 milions d’euros i estarà vigent fins al 31 de desembre d’aquest any o fins que s’esgotin les ajudes, l’import de cada subvenció per compra dependrà del model i de la distància que puguin recórrer utilitzant només el motor elèctric. Els turismes amb una autonomia exclusivament elèctrica no superior als 40 kilòmetres obtenen 3.000€. Entre 40 kilòmetres i 90, les doten amb 4.500€ i a partir de 90 kilòmetres d’autonomia elèctrica, 6.500€. Els microbusos i vehicles comercials gaudiran d’una subvenció única de 8.000€ i els autobusos i autocars, 20.000€.

Com a novetat, s’han inclòs com a beneficiaris les Administracions públiques. Podran sol·licitar aquestes ajudes des de particulars, professionals autònoms, empreses privades, entitats locals, Administracions de les comunitats autònomes i entitats públiques dependents de les anteriors.

Per als interessats a rebre aquestes ajudes poden visitar el web oficial del Programa Movele i informar-se dels concessionaris, els punts de venda, les marques i models adherits a aquest programa.

Close Menu