Nous ajuts per incentivar la mobilitat eficient i sostenible.

Nous ajuts per incentivar la mobilitat eficient i sostenible.

La Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Català d’Energia, habilitarà el proper 1 d’octubre dues línies d’ajuts per incentivar la mobilitat sostenible: la primera, per a l’adquisició de motocicletes i ciclomotors elèctrics i la segona per a la instal·lació d’estacions de recàrrega ràpida.

Pel que fa a la primera de les línies, destinada a promoure l’adquisició de ciclomotors i motocicletes elèctriques, està dotada amb 200.000€ i els beneficiaris seran ciutadans, empreses i institucions que adquireixin aquest tipus de vehicles amb una potència màxima 30kW, capacitat energètica superior als 1,5kWh, bateria de liti i una autonomia elèctrica superior als 30 quilòmetres. Per els particulars, l’ajut serà del 20% del cost d’aduisició, amb un màxim de 1500 euros per motociceta i 750 euros per ciclomotor. Les motos de comustió són el principal focus d’emissió de NOx a les ciutats i s’espera que aquest impuls ajudi al sector de la motocicleta que era l’únic vehicle que no tenia incentius a la renovació.

D’altra banda, la línia d’ajuts per a les estacions de recàrrega ràpida esta destinada, amb 200.000 euros, a la instal·lació d’aquestes. Els ajuts ascendeixen a un màxim del 85% del cost de l’estació de recàrrega i un 70% en el cas de vies de peatge. Les ajudes van destinades a ampliar la xarxa de suport a la recàrrega ràpida per afavorir els desplaçaments més llargs amb vehicle elèctric al territori català.

Amb aquestes ajudes la Generalitat continua apostant per la mobilitat sostenible i per la cura del medi ambient tal com vam publicar a principis d’aquest mes i en relació amb les ajudes del Departament de Territori i Sostenibilitat orientades al sector del Taxi.

Close Menu