NORUEGA VOL ARRIBAR AL 100% DE MATRICULACIONS ELÉCTRIQUES AL 2025
Geiranger fjord with flag of Norway

NORUEGA VOL ARRIBAR AL 100% DE MATRICULACIONS ELÉCTRIQUES AL 2025

El govern Noruec ha presentat un ambiciós pla en el que preveu la implantació del 100% de vehicles electrificats al 2025.

A pesar de ser un gran exportador de petroli, el país nòrdic sempre ha sigut un referent en quant a ecologia i sostenibilitat. No es estrany que estem acostumats a posar-los com a exemple de bona pràctica en creació d’un model sostenible. Tant es així que en menys de 10 anys aspira a que tots els vehicles nous que es matriculin a Noruega funcionin amb energia elèctrica. Al mateix temps, l’ambiciós pla preveu convertir els motors dièsel i benzina que restin en híbrids endollables o moguts amb biocombustibles. Xifres que avui en dia son molt difícils d’assumir per la majoria de països desenvolupats.

Només en el mes de Febrer passat es van dur a terme 3.490 matriculacions de cotxes elèctrics, que van suposar un 28,6% dels turismes nous, amb un creixement interanual del 63,5%. I segons les previsions, al 2025 aquest percentatge haurà pujat fins al 100%, que suposarà un estalvi de 2,7 milions de tones en emissions de CO2. I es que realment a Noruega està molt penalitzat conduir un vehicle de benzina o dièsel, amb sancions en funció de les emissions i fortes taxes als combustibles fòssils.

Aquest assentament total del vehicle elèctric a Noruega també es en bona part gràcies a les polítiques dutes a terme els últims anys per incentivar al ciutadà. Ajudes en la compra i en la matriculació, accés a carrils especials i excepció d’aparcaments o peatges son algunes de les mesures que han adoptat els governs d’aquest país. Per la nostra banda, estem fent esforços clars: per exemple, Barcelona se situa entre el top 10 de smartcitys a nivell mundial i està fent una aposta clara per la mobilitat elèctrica els pròxims anys. Les administracions catalanes també han dut a terme accions semblants a les del govern Noruec, segurament la que mes es reclama al govern Espanyol es un pla plurianual d’ajudes.

En aquesta línia, a Catalunya s’està preparant un pla que preveu un impost als cotxes més contaminants, que pagaran més de 80 euros l’any a partir del 2018, per tal d’intentar rebaixar les emissions de CO2. Recordem que un trajecte Barcelona – Madrid provoca aproximadament una emissió mitjana de 70kgs de CO2 i altres contaminants.
Esperem que en un futur immediat el nombre de matriculacions de vehicles elèctrics a casa nostra augmentin al ritme de Noruega. Des de Live, us convidem a estudiar els beneficis e incentius als que podeu accedir al comprar un vehicle de zero emissions aquí y us recordem el nostre article sobre cóm pot millorar el dia a dia un vehicle eléctric.

En el següent gràfic podeu comprovar l’evolució de la quota de mercat del vehicle elèctric, actualment en una xifra del 30% sobre el total.

(Fuente: Movilidad Eléctrica)

123

Close Menu