Nissan i BMW aposten per la mobilitat sostenible a Barcelona

Són molts els fabricants que prenen consciència sobre la necessitat de cuidar el medi ambient i en el sector automobilístic cada cop són més els que aposten per la mobilitat sostenible. És el cas de dues grans marques del motor com Nissan i BMW que en les últimes setmanes han presentat a Barcelona dos clars models del que serà la mobilitat del futur.

En aquest sentit, aquest dimecres, l’alcalde Xavier Trias ha assistit a la presentació internacional de la motocicleta elèctrica CEvolution de BMW com a cloenda de les jornades e-mobility que la marca celebra a Barcelona. L’alcalde ha destacat que la ciutat compta amb un parc mòbil de 300.000 motocicletes entre un total d’un milió de vehicles circulant per la ciutat, i el 45% dels desplaçaments privats es realitzen en moto. Trias desitja que les motocicletes elèctriques siguin un símbol de la ciutat, el qual ens ajudaran a anar cap al model ideal de zero emissions, i per tant menys contaminació, i en això són importants les apostes d’empreses com BMW i fa uns dies, Nissan.

L’alcalde Trias ha explicat que es treballa per donar avantatges com l’aparcament gratuït a l’àrea verda i blava i augmentar la xarxa de punts de recàrrega en 120 nous punts que se sumaran als 262 existents i incorporar punts de recàrrega ràpida, que permeten la recàrrega del 80% de la bateria en només 30 minuts.

Per la seva banda, Nissan ha iniciat aquest dilluns la producció en sèrie de la primera furgoneta 100% elèctrica de la marca, que es fabricarà en exclusiva en la planta de la Zona Franca de Barcelona, des d’on es distribuirà a tot el món. Es tracte del segon model 100% elèctric de Nissan després del llançament del Leaf al 2012, el qual ja s’han venut 100.000 unitats. La NV200 ja opera com a furgoneta i taxi en ciutats de tot el món i Barcelona serà la primera ciutat en introduir la e-NV200 com a taxi completament elèctric.

El President de la Generalitat, Artur Mas, que ha assistit a l’acte, ha assegurat que la decisió de Nissan de produir la nova furgoneta elèctrica e-NV200 a Barcelona permet reforçar la industria, l’exportació, la modernitat a través de la innovació i de la tecnologia i, en aquest cas, de la sostenibilitat mediambiental i, sobretot, assegurar feina per a la gent del país que la necessita.

Close Menu