MODELS DE COTXES ELÉCTRICS PER A TOTES LES NECESSITATS I, SOBRETOT, PER ANAR A TREBALLAR

Quan ens plantegem comprar un cotxe, tot just comença una recerca feixuga per trobar el model que més s’adapti a les nostres necessitats. En qüestió d’unes poques setmanes podem fins i tot esdevenir uns autèntics experts en termes com ara compacte, utilitari o berlina. Però moltes persones desconeixen que totes aquestes opcions també les podem trobar en el mercat de cotxes elèctrics. En aquest article et volem mostrar alguns dels diferents models que millor es poden adaptar als nostres requeriments.

BIPLAÇA: El Renault Twizy, encara que sigui considerat del segment A, hem volgut posar-lo a part. És un ‘concept car’ totalment urbà. Amb capacitat per a dos passatgers, un habitacle robust i unes rodes grans que li confereixen més estabilitat. Té les avantatges de seguretat i confort d’un cotxe, i l’agilitat i facilitat d’aparcament d’una moto. El seu disseny futurista i simpàtic va impactar des de la seva presentació i segueix sorprenent als qui se’l troben per la ciutat.

COMPACTE O HATCHBACK: Correspon al segment al que més estem acostumats a veure entre els vehicles elèctrics. Són cotxes petits, normalment de quatre places, amb el maleter integrat a la carrosseria. D’aquesta gama tenim el Renault Zoe o el Nissan Leaf, els dos cotxes 100% elèctrics mes venuts fins al moment. Amb una autonomia que pot arribar a 300 km són tot un prodigi d’eficiència energètica. En aquest mateix segment trobem el Volkswagen e-Up!, una petita joia del fabricant alemany que encara té molt a dir en aquest sector.

BERLINA: Són vehicles una mica més grans en què poden viatjar 5 adults. Proporcionen un major confort i espai de càrrega. En aquest grup volem destacar el Renault Fluence Z.E., el e-Golf de Volkswagen i el BMW i3. Tres cotxes amb totes les comoditats i equipaments d’última tecnologia que milloren l’experiència de viatge amb eines com l’assistent de conducció eficient. Ideal per als qui volen gaudir de totes les avantatges que proporciona un vehicle elèctric però no volen renunciar a una mida i un disseny més clàssic.

FURGONETA: Amb la seva gran capacitat de càrrega, la Nissan e-NV200 i la Renault Kangoo ZE són dues furgonetes 100% elèctriques molt rentables sobretot per a professionals i empreses, com ja et comentàvem fa unes setmanes en el nostre article sobre la mobilitat de l’última milla. Conduir una d’aquestes furgonetes ajuda, d’entre altres coses, a millorar la imatge de marca i la responsabilitat social corporativa. A més, queden totalment alliberades de les restriccions per contaminació i accés al centre de la ciutat que ja estan imposant als vehicles contaminants ajuntaments com els de Barcelona o Madrid. Igualment aquest tipus de furgonetes tenen moltes més facilitats d’aparcament i, per tant, opcions per a la càrrega i descàrrega de mercaderies.

Siguin quines siguin les nostres necessitats a l’hora d’adquirir un vehicle, el sector automobilístic posa al mercat un nombre cada cop major de models 100% elèctrics. Són cotxes que no contaminen, amb importants ajudes i subvencions. Exempts de l’impost de matriculació i amb descomptes en el de circulació. A més, moltes vegades gaudeixen de peatge gratuït per entrar a la ciutat i circulació d’entrada per carrils especials o suplementaris. Suposen, per últim, un estalvi important en combustible, tenen accés prioritari a aparcaments exclusius per carregar la bateria i requereixen d’un manteniment molt menor. Per tant, són ideals com a eina de treball.

Close Menu