LIVE participa a l’Smart City Expo

LIVE participa a l’Smart City Expo

Aquests dies Barcelona és la capital mundial de les ciutats intel·ligents, gràcies a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) a la Fira de Barcelona on més de 50 alcaldes, 41 delegacions internacionals i 400 ponents aborden els principals reptes de futur de les ciutats combinant disciplines com la mobilitat, la tecnologia, l’eficiència energètica, el medi ambient, la gestió demogràfica, l’urbanisme i l’economia del coneixement.

En aquesta ocasió, la Plataforma LIVE hi ha estat present en un parell d’actes en els què hi participaven activament tots els membres directors i col·laboradors d’aquest projecte de mobilitat sostenible.

D’una banda, es va celebrar l’Assemblea General de la Plataforma LIVE, presidida per la segona tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de la Plataforma, Sònia Recasens, i en la què hi estaven convocats tots els membres directors i col·laboradors. Durant l’Assemblea es va fer balanç de la situació actual del projecte en quant a governança, equip executiu i recull dels membres de la Plataforma. Acte seguit, es va dur a terme l’informe d’activitats i la presentació de resultats i indicadors de la Plataforma de l’exercici del darrer any. La segona part de l’Assemblea es va centrar en les propostes i el pla d’acció LIVE pel 2015.

A la sessió de la tarda, l’Smart Mobility through Public-Private Partnerships, ja oberta a la resta d’assistents de la fira, es van exposar els beneficis de les plataformes públic-privades a l’hora d’impulsar la mobilitat sostenible i intel·ligent a les regions i, en concret, el cas de la Plataforma LIVE a Barcelona i a la resta de Catalunya. La sessió va ser presentada per Samuele Furfari, assessor del Director d’Energia a la Comissió Europea, que va exposar la situació actual d’Europa en relació a la mobilitat sostenible i les diferents garanties que ofereix la Unió Europea, un dels objectius de la qual és el de presentar els seus marcs nacionals sobre els combustibles nets abans de finals del 2016.

A continuació, Eva Español, Secretària Tècnica de la Plataforma LIVE, va poder explicar els objectius i eixos estratègics del projecte LIVE, així com la situació actual del sector en xifres (nombre de punts de recàrrega, vehicles matriculats a Catalunya tant elèctrics com de GNV, la inversió público-privada, etc.). Finalment, setze membres directors i col·laboradors van disposar d’uns minuts per parlar dels projectes de mobilitat intel·ligent que estan portant a terme a Barcelona i Catalunya. Una molt àmplia mostra d’iniciatives públiques i privades que posa de rellevància l’alt dinamisme del sector i l’important rol que estan jugant els membres de la Plataforma.

Close Menu