LIVE participa a la Conferència d’Eletromobilitat a Berlín, a la Plataforma Europea HyER i al Sabadell Smart Congress

LIVE ha participat, en el darrer mes, en diferents esdeveniments a nivell internacional i nacional sobre mobilitat elèctrica. En primer lloc, el passat 26 de març, Live va assistir a la conferència Hauptstadtkonferenz Elektromobilitat 2014 – Electromobility made in Berlin and Brandenburg, durant la qual es va presentar l’estratègia de la ciutat i els projectes clau que s’impulsaran fins al 2015 a Berlin, amb l’objectiu d’enfortir relacions i generar sinergies.

Un dia més tard, el 27 de març, la Plataforma Europea HyER, associació que ofereix als seus membres un paper clau en la implementació d’estratègies que tenen com a objectiu, entre altres, la mobilitat elèctrica, va convidar a la Plataforma LIVE (representada per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya) a participar com a membres observadors en el seu General Board.

Durant la reunió, LIVE va poder exposar els seus plans de mobilitat elèctrica i sostenible i els darrers projectes impulsats a la ciutat de Barcelona i a Catalunya. Altres importants membres i convidats al Board, vinguts de països de referència com Alemanya, Dinamarca i Noruega, van exposar també les seves polítiques i projectes entorn a la mobilitat elèctrica, tant de vehicles elèctrics com de vehicles d’hidrogen.

Entre els intercanvis d’experiències rebudes cal destacar l’aposta de Noruega amb el desplegament de projectes entorn a l’hidrogen, on per exemple es va destacar la instal·lació de vuit estacions d’hidrogen per al 2018 i tretze més per al 2025, i amb unes previsions inicials de 350 vehicles d’hidrogen dins de projectes pilots per al 2018 i un objectiu d’assolir 10.000 vehicles elèctrics d’hidrogen per al 2025.

Per últim, els membres de la Plataforma HyER van exposar les seves últimes accions i encàrrecs derivats de la Comissió Europea, com per exemple la elaboració del European Electromobility Observatory, on també van mostrar els projectes europeus en els que participa la Plataforma com: FREVUE, impulsor de la càrrega de vehicles elèctrics a Europa que demostra a la indústria, els consumidors i els responsables polítics que els vehicles de transport de mercaderies elèctriques poden proporcionar una solució a molts d’aquests problemes. I també, el projecte impulsat per CHIC, High V.LO-City i HyTransit, el qual consisteix en la integració de 26 autobusos amb HFC en les operacions de transport públic diàriament i rutes d’autobús en cinc localitats de tot Europa. El projecte CHIC està recolzat per l’empresa comuna de la Unió Europea per Piles de Combustible i Hidrogen (FCH JU) amb 26 milions d’euros, i compta amb 25 socis de tot Europa, juntament amb socis industrials per a l’assortiment de vehicles i la infraestructura de proveïment. El projecte es basa en una introducció per etapes i l’acumulació de les flotes d’autobusos amb HFC, les estacions de servei d’hidrogen de suport i infraestructura a fi de facilitar la integració sense problemes dels autobusos amb HFC en el sistema de transport públic d’Europa. Finalment, el projecte HyTEC es centra en la creació de dos nous centres europeus de desplegament d’hidrogen per a vehicles de passatgers a Londres i Copenhaguen, ciutats que són àmpliament reconeguts com a sinònim amb l’objectiu de desenvolupar i després adopció d’ultra baix carboni solucions de transport urbà.

I finalment, LIVE també ha recolzat la segona edició del Sabadell Smart Congress que es va dur a terme els passats dies 3 i 4 d’abril. Amb el leitmotiv Medium-sized, high-quality cities, on es va posar molt d’èmfasi en la difusió de noves tecnologies i procediments innovadors aplicats a ciutats mitjanes. Un exemple clar va ser la mateixa ciutat de Sabadell. A ciutats com aquesta és on es juga el futur de la intel·ligència urbana, ja que és on hi viu la major part de la població europea i on les innovacions vinculades al concepte d'”smart cities” són fàcilment aplicables. Sota l’organització de l’Ajuntament de Sabadell, acompanyat de l’assistència de Promoció Econòmica de Sabadell com a Secretaria tècnica, i d’IDP Medio Ambiente, Ingeniería y Arquitectura com a Secretaria científica, Sabadell Smart Congress 2014 ha tingut el compromís de donar a conèixer les millors innovacions a nivell català, espanyol, europeu i internacional en l’àmbit de les ciutats intel·ligents, a través d’una selecció de ponents rigorosa i d’altres activitats demostratives de casos d’èxit a nivell nacional i internacional.

Close Menu