L’EXPOelèctric Fórmula-e celebrarà la seva 4a edició a l’octubre

L’EXPOelèctric Fórmula-e celebrarà la seva 4a edició a l’octubre

Barcelona acollirà aquest octubre la quarta edició del major esdeveniment de vehicles elèctrics del sud d’Europa: l’Expoelèctric Fórmula-e, una iniciativa pionera que pretén apropar el vehicle de zero emissions a la ciutadania. Del 16 al 19 d’octubre, l’Expoelèctric Fórmula-e convertirà la Ciutat Comtal en un aparador del vehicle elèctric i de les últimes tecnologies d’estalvi energètic a través d’un conjunt d’activitats lúdiques i divulgatives, totalment gratuïtes i per a tots els públics. Impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN) i la Diputació de Barcelona, s’espera superar l’èxit de les tres anteriors edicions que van reunir a més de 10.000 visitants cadascuna.

En la seva nova edició, l’EXPOelèctric Fórmula-e no només comptarà amb tot tipus de vehicles elèctrics, sinó que també mostrarà al públic vehicles propulsats per altres tecnologies eficients com a híbrids endollables i els propulsats per un motor bi-fuel GNC, GNL i GLP. La trobada té com a objectiu consolidar el vehicle elèctric com a alternativa urbana i interurbana i promoure la conducció eficient.

Amb la col·laboració de la Plataforma LIVE Barcelona, l’Associació Catalana Promotora del Vehicle Elèctric Volt-Tour, Green Emotion i IBIL, aquesta edició estarà integrada per cinc activitats:

Les e-Jornades tenen l’objectiu de debatre sobre el present i futur del vehicle elèctric, amb un programa d’activitats i conferències dirigides a professionals del sector. Aquestes jornades tenen la finalitat de buscar solucions per superar les dificultats actuals, tant administratives com a tecnològiques, amb les quals es troba el vehicle elèctric. El divendres, 17 d’octubre, destacarà l’arribada de la Ruta Elèctrica, on participaran més d’un centenar de vehicles elèctrics que sortiran des de 3 punts diferents de Catalunya per arribar conjuntament a l’emblemàtic Arc de Triomf de Barcelona. L’endemà, arrencarà en el mateix Arc de Triomf l’exposició i jornada de proves EXPOtest Elèctric, una activitat que comptarà amb els últims models de vehicles elèctrics i híbrids del mercat, així com els propulsats per un motor bi-fuel, i permetrà als visitants provar l’última tecnologia dels seus motors. A part, també hi haurà els e-Col·loquis, unes xerrades informatives enfocades a donar resposta a tots els dubtes de la ciutadania sobre el vehicle elèctric. El diumenge, 19 d’octubre, es celebrarà l’e-Concert, un concert de música en directe que tindrà lloc en un lateral del Passeig Lluís Companys, al mateix temps que circularan vehicles elèctrics al seu voltant. Es tracta d’una demostració única a Europa perquè el públic visqui en primera persona la millora de l’entorn en una ciutat 100% elèctrica, amb una considerable reducció del soroll que fins i tot permet gaudir d’un concert en ple carrer transitat. També s’oferiran activitats pels més petits, com un circuit de karts elèctrics, jocs i tallers infantils per conscienciar als nens sobre la importància d’adquirir uns hàbits de consum energètic eficients en tots els àmbits.

Close Menu