Les ajudes del Govern quintupliquen les vendes de cotxes elèctrics

El passat mes d’abril, el Govern va aprovar el Pla d’ajudes a la compra del vehicle elèctric, un pla dotat de 10 milions d’euros dirigit tant a particulars com a autònoms o empreses que vulguin adquirir quadricicles, turismes, furgonetes i autocars elèctrics. Poques setmanes després, el balanç pot qualificar-se de molt positiu després de la venda al mes d’abril de 108 cotxes elèctrics, el que suposa una xifra cinc cops superior a les vendes del mateix mes en 2012 (un 390,9% més), quan es van comercialitzar únicament 22 vehicles d’aquestes característiques.

L’augment de vendes es concentra bàsicament en dues comunitats autònomes: Madrid, que ha multiplicat per sis les seves vendes venent 67 cotxes elèctrics, i Catalunya amb 16 vendes, una xifra que triplica els resultats de 2012. Astúries, Canàries i Cantàbria són les úniques comunitats que no han registrat cap matriculació de vehicles elèctrics durant el mes d’abril.

La relació de vehicles de mobilitat neta es completa amb la matriculació, aquest mes d’abril, de 786 híbrids. En aquest cas, l’increment amb respecte el mateix període de l’any passat és del 5,6%.

El pla d’ajudes al vehicle elèctric es complementa amb el Pla PIVE2, dotat amb 150 milions d’euros que té com a finalitat estimular la venda dels vehicles amb menys nivells d’emissions contaminants.

Close Menu