Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Use of undefined constant ’128M’ - assumed '’128M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/options/redux-core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
L’Àrea Metropolitana de Barcelona utilitza vehicles elèctrics en la gestió dels parcs metropolitans - Live

L’Àrea Metropolitana de Barcelona utilitza vehicles elèctrics en la gestió dels parcs metropolitans

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), institució encarregada, entre altres tasques, de la gestió i el manteniment de la Xarxa de Parcs Metropolitans, ha introduït l’ús de vehicles elèctrics entre els seus tècnics. Els tècnics utilitzaran aquests vehicles tant per desplaçar-se de la seu de l’AMB fins a cadascun dels 36 parcs metropolitans, com per moure’s després per dins del parc i dur a terme les diferents tasques de manteniment i control de qualitat.

A dia d’avui, l’AMB ja disposa d’un cotxe elèctric i de dues bicicletes elèctriques per aquestes funcions. En els propers mesos la flota s’anirà ampliant amb nous cotxes elèctrics, bicicletes elèctriques i Segways, per seguir ampliant l’ús que el servei de gestió i manteniment dels parcs de l’AMB fa de la mobilitat elèctrica.

La totalitat de la flota es composarà de 49 vehicles elèctrics, 11 d’híbrids, 5 bicicletes elèctriques i 2 Segways, repartits de la següent manera:

  • 4 vehicles, 2 bicicletes i 2 Segways són per la realització d’inspeccions de control de qualitat de l’AMB.
  • 4 vehicles són per les inspeccions de l’equip tècnic de l’AMB.
  • 52 vehicles són per als equips tècnics i de manteniment de les empreses contractistes.
  • 3 bicicletes s’incorporen pe al personal de manteniment del Jardí Botànic de Barcelona.

Les tres empreses contractistes han incorporat gran varietat de maquinària elèctrica pel manteniment diari dels parcs. A banda de la maquinària convencional que ja es venia utilitzant, també es farà servir maquinària elèctrica com: bufadores, segadores, desbrossadores, motoserres, tallabardisses, tisores i plataformes de poda.

A molts dels parcs metropolitans s’està introduint el model de furgoneta elèctrica Nissan e-NV200, fabricada en exclusiva mundial a la planta Nissan de la Zona Franca, i pel qual l’AMB ha fet una aposta important, ja que es convertirà en el primer taxi metropolità 100% elèctric gràcies al conveni signat.

L’ús de la mobilitat elèctrica respon, també, al principi de sostenibilitat i de reducció d’emissions que l’AMB aplica de forma transversal a tots els seus serveis.

Altres notícies relacionades:

Close Menu