L’Ajuntament de Barcelona i Endesa impulsen conjuntament noves formes de gestió energètica i de mobilitat

L’Ajuntament de Barcelona i Endesa impulsen conjuntament noves formes de gestió energètica i de mobilitat

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller delegat d’Endesa, Andrea Brentan, van signar un acord de col·laboració per impulsar noves formes de gestió energètica, com la gestió energètica autosuficient d’un conjunt d’edificis, les anomenades superilles autosuficients. El conveni centrarà part dels seus esforços a desplegar una xarxa que permeti carregar els vehicles elèctrics en només 20 minuts, i promourà l’electrificació del transport públic, referit tant als autobusos urbans com als taxis elèctrics.

L’Ajuntament de Barcelona i Endesa han establert un marc de col·laboració per impulsar un nou model energètic a la capital catalana, basat en l’electrificació eficient de la demanda. L’acord fa referència a matèries com la mobilitat elèctrica, l’eficiència energètica i la resiliència elèctrica (capacitat dels sistemes per assumir amb flexibilitat situacions límit i sobreposar-se a elles). Aquest conveni busca, a més, contribuir a col·locar Barcelona en l’avantguarda internacional en matèria d’innovació, com una smartcity de referència en el món. Recentment, Barcelona ha estat nomenada per la Comissió Europea Capital Europea de la Innovació.

L’alcalde va destacar la importància d’aquest conveni en el treball de la ciutat per generar un nou model de creixement econòmic basat en la tecnologia, la innovació urbana i els serveis avançats. Per a Trias, l’acord amb Endesa representa un exemple de col·laboració públic-privat que serà clau per avançar conjuntament en àmbits com l’eficiència energètica, la mobilitat elèctrica i la resiliència. Per la seva banda, Andrea Brentan va subratllar que l’objectiu és fomentar un nou model energètic basat en l’electrificació eficient de la demanda a través de nous serveis per a les ciutats i els ciutadans.

L’acord preveu, entre altres, accions com col·laborar conjuntament en dissenyar l’estratègia de la Smart City Barcelona en l’àmbit energètic; reforçar el posicionament de Barcelona com a capital europea de la innovació i en l’àmbit de la mobilitat elèctrica; col·laborar conjuntament en explorar noves formes de gestió energètica, elaborant plans energètics vinculats als plans urbanístics; avaluar conjuntament sinergies i col·laboracions dins del concepte “CityOS” de Barcelona, que són sistemes de control on es recopilen i monitoritzen dades que ajuden en la presa de decisions eficients per a la ciutat; o treballar per al desenvolupament de projectes dins l’àmbit de les smart cities del programa Horizon 2020 de la Comissió Europea, el nou paquet de mesures per fomentar la recerca, la innovació i la competitivitat en el continent.

Close Menu