La UE fixa com a objectiu la reducció del 40% de les emissions de CO2 per al 2030

El passat 22 de gener, la Comissió Europea va fixar els objectius climàtics i energètics per als països membres de la Unió Europea. El Parlament ha aprovat una resolució en la qual demana a l’Executiu comunitari i als Estats membres que creuen els seus propis objectius nacionals individualitzats, en funció de la seva situació, per aconseguir, entre tots, reduir les emissions dels gasos hivernacle en un 40%, respecte als nivells existents en 1990, per a l’any 2030.

La promoció de les fonts d’energia renovables també han estat un dels punts a tractar. Amb la finalitat d’aconseguir més independència energètica i fer un és més eficient dels recursos europeus, l’Eurocambra ha fixat com un altre dels objectius aconseguir el 27% de producció energètica a través de fonts renovables. En aquest cas concret no s’han establert quotes obligatòries per països sinó que és una xifra que hauria d’aconseguir la UE en el seu conjunt.

A més, i amb la finalitat de reforçar la seva responsabilitat amb la reducció d’emissions, la UE ha formalitzat el seu compromís davant l’ONU mitjançant una carta amb la qual es compromet, aquesta vegada, a reduir un 20% les emissions de diòxid de carboni per 2020. Amb aquesta carta, la Unió Europea mostra el seu suport, de manera oficial, a la Declaració de Copenhaguen que, entre altres aspectes, obligava als diferents països a notificar sobre els seus compromisos de CO2 abans del 31 de gener.

Close Menu