La primera edició de la Barcelona Smartmoto Challange es celebrarà al juliol

Després de l’èxit d’altres iniciatives com la Formula SAE als Estats Units o la Formula Student a Europa, aquest estiu Barcelona posa en marxa, entre els dies 11 i 14 de juliol, una competició internacional, orientada a les motos elèctriques.

Al torneig, els equips formats per estudiants de diferents universitats i recolzats per empreses del sector, hauran de competir per desenvolupar una moto elèctrica, totalment funcional i homologable. L’objectiu de la competició és proporcionar a les escoles d’enginyeria i de disseny la possibilitat de treballar en un projecte integral de desenvolupament d’una motocicleta elèctrica tant a nivell teòric com pràctic que permeti als alumnes adquirir una alta qualificació en aquest sector emergent. Per altra banda, pels fabricants suposa un apropament als futurs professionals del sector a la vegada que un banc real d’innovació i desenvolupament. El Sector Industrial de la Motocicleta i de la Mobilitat demanden oportunitats per poder innovar, el programa Barcelona Smart Moto Challenge respon a aquesta necessitat oferint al Sector l’oportunitat d’unir universitat i empresa amb l’objectiu de desenvolupar i testejar vehicles en un entorn urbà real com el que ofereix la ciutat de Barcelona.

Un cop els participants finalitzin els seus projectes, seran presentats al circuit Parcmotor de Castellolí (a 50 km de Barcelona) per posteriorment realitzar les proves dinàmiques pels carrers de Barcelona. Finalment, l’entrega de premis tindrà lloc al Passeig de Sant Joan (Barcelona) de 10:00 a 15:00 h.

A part de les universitats espanyoles com l’IQS (Barcelona), l’ETSEIBEscola Elisava (Barcelona), la Universitat Antonio de Nebrija (Madrid) y la Universitat Europea de Madrid, es donaran cita altres universitats de països com Rússia o Polònia.

Per obtenir més informació sobre la competició fes clic aquí.

Close Menu