La Guàrdia Urbana de Barcelona ja és elèctrica

La Guàrdia Urbana de Barcelona ja és elèctrica

La Guàrdia Urbana de Barcelona ja té una flota d’scooters elèctrics de la moto 100% elèctrica C Evolution de BMW. En total, 30 unitats del servei de rentin del membre de LIVE Alphabet que permetran els agents desplaçar-se amb la màxima eficiència i zero emissions.

La BMW C Evolution de la Guàrdia Urbana és el mateix model que el vehicle de sèrie, però amb diverses modificacions per adaptar-lo a la normativa dels vehicles de la policia local, com ara la cúpula més alta per protegir els agents i els sistemes de senyalització i megafonia.

Guenther Seemann, president de BMW, ha estat l’encarregat de lliurar les claus dels vehicles a l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias i ha declarat: “El lliurament d’aquesta flota significa alguna cosa molt especial per al Grup BMW per dues raons: per ser la primera flota de motos elèctriques que es lliura en el món; i perquè el receptor és una ciutat com Barcelona, referent europeu en mobilitat sobre dues rodes. Al Grup BMW tenim la ferma convicció que la mobilitat urbana es definirà en els propers anys al voltant de ciutats amb mínimes emissions”.

A més, per recarregar aquestes motos elèctriques, l’empresa Evectra, B:SM i SIMON, tots tres membres de LIVE, s’han encarregat de l’ampliació de les instal·lacions elèctriques de baixa tensió per a l’alimentació, ubicades a l’aparcament de l’Estació del Nord.

La flota de vehicles de Guàrdia Urbana compta amb un sistema de so i llum addicional que ha requerit instal·lar un doble punt de recàrrega per a cada motocicleta, amb un punt de connexió per a la recàrrega del vehicle, i l’altre punt de connexió per a la càrrega del sistema de so i llum. A més, per les característiques de la flota, s’ha instal·lat un sistema de monitorització que permet conèixer diversos paràmetres com l’estat de la càrrega, el temps de càrrega i el consum de cada motocicleta, entre altres, que permet facilitar l’adaptació i ús de aquest tipus de vehicles entre els diferents agents.

Close Menu