La gratuïtat dels peatges: nou impuls a la mobilitat sostenible

La gratuïtat dels peatges: nou impuls a la mobilitat sostenible

El passat 15 de setembre el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya anunciava l’accés gratuït als peatges per els turismes elèctrics purs. Des de la plataforma LIVE volem facilitar la informació a tots aquells usuaris que vulguin gaudir dels avantatges que suposa utilitzar un vehicle elèctric, és per això que us detallem un seguit de preguntes i respostes amb els detalls d’aquesta nova mesura.

Quins peatges són gratuïts pels usuaris de vehicles elèctrics?
Aquesta mesura s’aplicarà a tota la C-16, de Sant Cugat a Manresa, inclosos els túnels de Vallvidrera; la C-32, tant en el tram del Maresme com el del Garraf-Baix Penedès (autopista Pau Casals); i a les barreres de peatge de la C-33 a Mollet del Vallès.

Ja tinc un vehicle elèctric. Què he de fer per beneficiar-me d’aquesta mesura?
Els usuaris de vehicles elèctrics que es vulguin acollir a la bonificació hauran de disposar de la certificació de qualitat de l’aire “vehicle ECO” que s’obté registrant-se al portal EcoviaT (www.ecoviat.com). L’EcoviaT és el portal on es poden registrar els vehicles que compleixin els requisits de baixa emissió, amb viaT o sense, i que vulguin gaudir del descompte del 30% a les autopistes (100% en el cas de vehicles elèctrics) i/o obtenir acreditació per circular pel carril bus-VAO de la C-58.

Quins són els requisits per aconseguir el descompte?
– Tipus de vehicle: turisme.
– Vehicles matriculats a qualsevol país membre de la Unió Europea.
Requeriments tècnics segons tipus de combustible:
– Vehicles elèctrics purs
– Pagament amb VIAT.
– Descompte aplicable de dilluns a divendres no festius.

A LIVE, continuem amb la feina de formiga per aconseguir portar la mobilitat elèctrica‬ al seu màxim exponent i esperem aquests beneficis es puguin estendre a més vehicles elèctrics.

Close Menu