La Generalitat destina 750.000 euros a la mobilitat elèctrica

La Generalitat destina 750.000 euros a la mobilitat elèctrica

Les subvencions atorgades a finals del 2015 han permès l’adquisició de 157 motocicletes i ciclomotors elèctrics i la instal·lació de 23 estacions de recàrrega ràpida. Les línies obertes per la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) tenen com a objectiu reduir el diferencial de preu de venda en relació als combustibles tradicionals i reforçar la xarxa recàrrega al país.

Els ajuts per a l’adquisició de motos i ciclomotors afavorien els vehicles d’àmbit urbà tant per empreses facilitant la constitució de 5 flotes de més de 20 vehicles, com particulars, autònoms i corporacions locals.

En relació a les estacions públiques de recàrrega ràpida, la línia oberta per l’ICAEN contribuirà a la instal·lació de 23 estacions de 50kW que permeten carregar la bateria en aproximadament 30 minuts. Els punts de recàrrega, instal·lats durant el 2016, es trobaran a vies com l’AP-7 o la C-32 i en ciutats com Lleida, Girona, Barcelona, Tarragona, Sant Celoni, Cabrera de Mar, Reus o Amposta entre d’altres.

Les línies que l’ICAEN va tancar a finals de desembre, se sumen a l’Estratègia Industrial de Catalunya i entren en contacte amb iniciatives com el Consorci Industrial de la Moto Elèctrica Catalana. Totes aquestes mesures tenen com a objectiu l’increment de l’eficiència energètica, la reducció de la dependència dels combustibles fòssils en el transport i el desenvolupament de la mobilitat sostenible.

Close Menu