La ciutat enforteix les relacions econòmiques amb la Xina en el sector de la mobilitat elèctrica

Una delegació institucional, encapçalada per l’alcalde Trias, ha visitat empreses, inversors i institucions del país asiàtic de l’11 al 18 de juliol. En aquesta missió empresarial, Trias ha establert una aliança estratègica amb Huawei i BYD Auto per liderar l’aposta per les “smart cities”, el vehicle elèctric i l’autosuficiència energètica.

De l’11 al 18 de juliol, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va realitzar un viatge institucional de set dies a la Xina amb l’objectiu de promoure la capital catalana i la seva Àrea Metropolitana i captar noves inversions.

Una de les ciutats visitades va ser Shenzen, en la qual Trias va establir una aliança estratègica amb les multinacionals Huawei Technologies i BYD Auto per impulsar l’aposta de Barcelona per les smart cities i la mobilitat elèctrica.

En aquest sentit, els principals executius d’ambdues empreses van expressar el seu interès per col·laborar amb la capital catalana i convertir la ciutat en l’escenari de la presentació a Europa dels seus avenços industrials.

Convertir Barcelona en plataforma de negocis

Aquest és l’objectiu de BYD Auto, una multinacional de 180.000 treballadors que destaca per la seva important contribució en el desenvolupament i producció de vehicles de benzina, elèctrics i híbrids. Actualment disposen de 200 autobusos elèctrics circulant per la ciutat de Shenzhen i tenen signats diferents acords de subministrament d’unitats a Frankfurt, Helsinki, Amsterdam i Shiermonnikoog (Països Baixos).

Barcelona és referent a nivell europeu en la mobilitat elèctrica i s’ha ofert com a laboratori urbà perquè les empreses provin les tecnologies dels seus vehicles i components. De fet, BYD ja va cedir un autobús elèctric (model BYD K9) a TMB que va estar a prova durant 15 dies el passat mes de juny. Segons l’alcalde, “s’obren moltes possibilitats de col·laborar” amb la multinacional xinesa a curt i mitjà termini.

Close Menu