Impuls al gas natural

Acords de Gas Natural Fenosa amb el Port de Barcelona i amb SEAT

El Port de Barcelona i Gas Natural Fenosa van signar a principis d’any un conveni per tal d’impulsar l’ús del gas natural com a combustible al recinte portuari, tant pel que fa a la mobilitat marítima com a la terrestre. L’acord estableix les bases per accelerar el procés d’implantació del gas natural com alternativa als combustibles líquids derivats del petroli, aconseguir la reducció d’emissions contaminants del transport i l’estalvi de combustibles convencionals en les activitats portuàries i el seu entorn, tant en el vessant marítim com en el terrestre. L’aposta del Port de Barcelona i de la companyia energètica pel gas natural com a combustible persegueix tres objectius principals: millorar la qualitat de l’aire de l’entorn portuari i, per extensió, de tota la ciutat i l’àrea metropolitana; contribuir a fer més competitius el sector logístic i els sectors industrials intensius en transport; i ajudar a consolidar la capital catalana com a hub logístic a través de la captació de tràfics dependents del proveïment de Gas Natural Liquat (GNL).

El conveni està en línia amb el que estableix el Pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire 2011-2015 de la Generalitat de Catalunya. Aquest pla, a més de la introducció del GNL, inclou altres mesures específiques a prendre al Port, com ara la construcció dels accessos ferroviaris i viaris d’accés al recinte portuari. Aquestes infraestructures han de permetre reduir la congestió dels vehicles pesants i un transvasament modal cap al ferrocarril. A part, contribuirà a fer més competitiu el sector logístic i de transport, ja que el seu preu és més econòmic que el d’altres combustibles derivats del petroli. Els clients que encaminin les seves càrregues pel Port de Barcelona també es beneficiaran d’una reducció en la petjada ambiental de les seves cadenes logístiques, fet que els farà més competitius en el mercat global.

Per la seva banda, Gas Natural Fenosa i SEAT van firmar a finals de l’any passat un acord estratègic per desenvolupar i potenciar l’ús del Gas Natural Comprimit (GNC) dins de l’àmbit de l’automoció a Espanya i fomentar-lo com a combustible alternatiu en els pròxims dos anys. Les dues companyies treballen per uns models de negoci per a la comercialització de vehicles de GNC que incloguin tota la cadena de valor: el propi vehicle, la infraestructura i el subministrament de gas.

Entre les iniciatives acordades, les dues empreses estan estudiant la seva participació conjunta en projectes relacionats amb l’impuls del GNC amb les flotes de vehicles de les empreses i entre els particulars. També treballen per incorporar vehicles de SEAT que funcionen amb GNC a les flotes de Gas Natural Fenosa i també de les seves empreses col·laboradores. D’altra banda, la companyia energètica i l’automobilística analitzaran conjuntament la instal·lació de punts de càrrega de GNC d’accés públic en aquells concessionaris que es considerin rellevants per promocionar aquest tipus de combustible. Per últim, ambdues companyies treballen en la investigació i desenvolupament de fonts sostenibles de gas natural i en les implicacions tècniques que se’n puguin derivar en els motors de la marca d’automòbils.

Altres notícies relacionades:

 

Close Menu