Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Use of undefined constant ’128M’ - assumed '’128M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/options/redux-core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Èxit en la rebuda de la bicicleta elèctrica - Live
Èxit en la rebuda de la bicicleta elèctrica

Èxit en la rebuda de la bicicleta elèctrica

Després de superar les millors previsions de la primera convocatòria, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) posarà en marxa la segona convocatòria de la seva promoció destinada a convertir la bicicleta elèctrica en un mitjà de transport habitual entre els ciutadans.

La promoció ofereix un descompte de 250 euros en la compra d’una bici elèctrica, el preu original de la qual no pot superar els 1.250 euros. Hi ha una xarxa de 23 botigues repartides per tot el territori metropolità adherides a la promoció que disposen de l’oferta, i on els ciutadans es poden dirigir per gaudir d’aquest important descompte, que podrà acumular-se a altres promocions existents. Les botigues adherides a la promoció s’especifiquen en aquest enllaç.

De les 500 bicicletes venudes gràcies a la promoció, 329 (un 65%) han estat comprades per ciutadans de Barcelona, la resta ha sigut a ciutats rellevants de l’àrea com Badalona i Sant Cugat del Vallès. Del total de les bicicletes venudes, un 89% han estat venudes a particulars i l’11% restant ha estat comprat per empreses.

En pocs dies es publicarà l’inici de la segona convocatòria al BOP. A partir d’aquell moment, tot aquell ciutadà que ho vulgui podrà beneficiar-se d’aquest descompte, amb unes condicions idèntiques a l’anterior. La durada de la promoció serà de nou mesos, tot i que tenint en compte el gran èxit de la primera, probablement durarà mentre quedin existències.

Paral·lelament, l’AMB també ha obert la segona convocatòria d’una promoció dirigida als ajuntaments metropolitans. Aquests poden sol·licitar el nombre que creguin oportú de bicicletes elèctriques, que se’ls cediran sense cap cost durant un període determinat, perquè els seus tècnics les facin servir per desplaçar-se als seus encàrrecs professionals, així com per anar de casa a la feina i viceversa.

Els ciutadans, cada vegada més conscienciats

Prèviament a la posada en marxa de la primera convocatòria de la promoció, l’AMB va realitzar una àmplia enquesta a 800 persones residents a l’àrea metropolitana sobre la percepció dels ciutadans de la mobilitat elèctrica, així com d’altres formes de mobilitat sostenible.

Els resultats són positius, ja que els ciutadans afirmen tenir més informació i valoren més positivament la mobilitat sostenible que dos anys enrere, moment en què es va fer una enquesta amb idèntiques preguntes. Així, per exemple, un 84,5% dels enquestats coneix o ha sentit a parlar de la bicicleta elèctrica, i un 27,5% es mostra predisposat a comprar-ne una.

Pel que fa al cotxe elèctric, un 57,8% dels enquestats es plantejaria la compra d’un d’aquests vehicles si disposés dels mitjans, una xifra 8 punts superior a la de fa dos anys. Les raons més usades per argumentar aquesta decisió són que el vehicle elèctric és més respectuós amb el medi ambient i que suposa un estalvi econòmic.

Malgrat tot, les persones que no consideren aquesta opció de mobilitat, argumenten que encara no hi ha prou infraestructura desplegada en el territori (punts de recàrrega), i que els bateries tenen una capacitat massa limitada.

Close Menu