Espanya, sisè país europeu amb més electrolineres

Segons les darreres dades cedides pel Parlament Europeu, Espanya és el sisè país de la Unió Europea, d’un total de 28, amb més punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, assolint la xifra de 737 repartits per tot el país. Regne Unit (5.067), Holanda (4.595), França (2.458), Alemanya (2.033) i Irlanda (1.280) són els cinc països que estan per davant d’Espanya en el nombre d’electrolineres.

En el que fa referència a Catalunya, durant 2013 ha aconseguit assolir la xifra de 500 punts de recàrrega dels quals 15 són de recàrrega ràpida. A la capital, Barcelona, és on es troba la major concentració d’electrolineres amb un percentatge, amb respecte del total de la comunitat, del 65%.

Amb la finalitat de combatre el temor dels consumidors a la falta d’estacions de recàrrega, el Parlament Europeu estudia posar en marxa noves normes que exigirien a tots els països membres la construcció d’una infraestructura mínima de recàrrega que permeti cobrir les necessitats dels seus ciutadans abans de 2020 i aconseguir, d’aquesta manera, reduir les emissions contaminats al continent. A Espanya en concret es pretén que l’increment de punts de recàrrega ascendeixi als 82.000, una xifra 60 cops superior a l’actual.

En el que fa referència a altres fonts d’energia alternatives menys contaminants, Espanya ocupa el dotzè lloc en la instal·lació d’estacions de gas liquat de petroli (307), el novè en estacions de gas natural comprimit i el cinquè en estacions que subministren hidrogen.

Close Menu