COM POT AJUDAR-TE LA PLATAFORMA LIVE EN EL CANVI AL VEHICLE ELÈCTRIC?

COM POT AJUDAR-TE LA PLATAFORMA LIVE EN EL CANVI AL VEHICLE ELÈCTRIC?

Les principals marques d’automòbils ja fa temps que aposten per la mobilitat elèctrica o de gas i la millor prova en són els prop de 600.000 models diferents que es preveu que estiguin en circulació a finals d’aquest mes.

D’altra banda, la Plataforma Live treballa per convertir la ciutat de Barcelona, l’àrea metropolitana i Catalunya en general en un referent dintre del sector de la mobilitat sostenible, promovent diferents accions d’adaptació, suport a projectes i conscienciació ciutadana en relació al vehicle elèctric i gas.

Institucions i marques ja han posat l’ull en els vehicles elèctrics i de GNV, no obstant, pot ser que encara t’estiguis preguntant quins són els beneficis reals d’aquest canvi de mentalitat cap a un tipus de transport més sostenible. Quins avantatges suposa per a l’usuari? Quins són els seus costos? Quines facilitats ofereix el mercat en aquest àmbit?

Si estàs valorant la possibilitat “d’endollar-te” a la mobilitat ecològica i unir-te al consum responsable d’energia, la Plataforma Live disposa d’una secció específica al seu web on es detallen tots els recursos exclusius per unir-te al canvi. Aquests són els principals avantatges:

Ajuts econòmics

El preu no és excusa quan parlem de vehicles d’energies alternatives, ja que l’oferta de subvencions és molt encoratjadora, tant per a empreses com per a usuaris particulars. Per a aquests últims, destaca el Programa d’Incentius al Vehicle Eficient (PIVE), que promou la renovació de turismes cap a models d’alta eficiència energètica, el Pla MOVEA, amb ajudes per a l’adquisició de vehicles d’energies alternatives o la subvenció de 200€ per comprar bicicletes elèctriques, entre d’altres.

Pots trobar tota la informació sobre ajuts, incentius i subvencions aquí. Aquest recurs s’actualitza periòdicament en funció de les novetats que van sorgint en matèria de subvencions.

Accessibilitat i circulació preferent

A dia d’avui, no únicament les marques d’automòbils s’estan apropant a la mobilitat elèctrica, també les ciutats opten per una adaptació de les seves infraestructures amb l’objectiu de facilitar l’ús d’un transport més amigable per al medi ambient. La instal·lació de punts de càrrega elèctrica és una de las prioritats en el pla ecològic actual i és per això que ja s’han començat a col·locar diverses estacions en edificis plurifamiliars, aparcaments i zones estratègiques. De la mateixa manera, s’han habilitat carrils VAO, exclusius per als turismes de baixes emissions.

Estalvi d’energia i de diners

A més de contribuir al medi ambient, l’ús de vehicles d’energia alternativa també dóna un respir a la butxaca. Els peatges gratuïts o tous ja són una realitat per als usuaris d’aquest tipus d’automòbils i fins i tot aparcar té premi (tarifa zero) en alguns municipis mitjançant la targeta de vehicle elèctric.

Millora de la qualitat ambiental

Encara que és l’argument més evident, potser no hi has parat prou atenció. L’impacte de la contaminació ambiental en la nostra salut és molt preocupant i és urgent prendre mesures al respecte. Tal i com afirmava el doctor Jordi Sunyer: “El 30% dels ictus, el 20% dels infarts i el 30% dels càncers de pulmó estan provocats per la contaminació produïda pels tubs d’escapament”. Vist així, no té sentit continuar investigant en farmacologia sense esforçar-nos al mateix temps per minimitzar els riscos que provoquem nosaltres mateixos.

Close Menu