Es dupliquen els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics al món

La creixent preocupació a nivell mundial per la mobilitat sostenible es veu reflectida en el creixement del nombre de punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics que s’ha produït al darrer any. Concretament, a Japó, Estats Units i Europa han passat de 1.003 carregadors tipus CHAdeMO a més de 2.100 i es preveu assolir els 4.000 a final d’aquest mateix any. L’augment més significatiu ha tingut lloc a Europa, que ha passat de disposar de 158 punts de recàrrega a 601.

El tipus de carregadors CHAdeMO permet als vehicles endollables carregar el 80% d’una bateria parcialment descarregada en 15 minuts, i en 30 si aquesta està totalment descarregada, la qual cosa suposa una major comoditat per als conductors d’aquest tipus de vehicles. Actualment 70.000 dels vehicles elèctrics de tot el món són compatibles amb l’esmentat carregador.

CHAdeMO, a més d’un tipus de carregador, és una organització formada per diferents líders en el desenvolupament de vehicles elèctrics que lluiten per establir un estàndard únic per als carregadors ràpids que ofereixi més facilitats als seus propietaris i, en conseqüència, aconseguir que un major nombre de persones es decanti per la mobilitat ecològica.

Close Menu