Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Use of undefined constant ’128M’ - assumed '’128M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/options/redux-core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Endolla Barcelona, la xarxa pública de recàrrega elèctrica més gran de tot l’estat - Live
Endolla Barcelona, la xarxa pública de recàrrega elèctrica més gran de tot l’estat

Endolla Barcelona, la xarxa pública de recàrrega elèctrica més gran de tot l’estat

  • Endolla Barcelona, gestionada per l’operador públic B:SM, incorpora i integra tots els punts de recàrrega de l’Ajuntament de Barcelona, a la via pública i als aparcaments municipals (503 punts) i és la 10a xarxa pública de recàrrega per a vehicles elèctrics més gran del món i la més gran a nivell europeu per a motocicletes
  • A través de la web endolla.barcelona, es pot consultar la disponibilitat en temps real dels punts de recàrrega i la seva ubicació per tots els districtes de la ciutat
  • Barcelona ja ha invertit 3,8 milions d’euros en la xarxa de recàrrega, ha subministrat energia per 10,7 milions de quilòmetres sense emissions, i invertirà en els propers 4 anys 2,6 milions d’euros més, per crear 100 nous punts de recàrrega als aparcaments subterranis i triplicar els punts de càrrega ràpida a la via pública, passant de 20 a 60
  • És un impuls a la innovació per promoure el vehicle elèctric, que s’anticipa a la demanda i mostra el compromís de l’Ajuntament de Barcelona en l’estratègia de la mobilitat sostenible i saludable

Barcelona fa un impuls a la xarxa de punts de recàrrega elèctrica que implica un lideratge públic de Barcelona en l’aposta per l’electromobilitat, oferint un servei de qualitat i garantint cobertura a totes les zones de la ciutat. La xarxa, gestionada per l’operador públic B:SM, incorpora i integra tots els punts de recàrrega de l’Ajuntament de Barcelona, a la via pública i als aparcaments municipals, amb un total de 503 punts. Es tracta de la xarxa pública de recàrrega per a vehicles elèctrics més gran a nivell estatal, la 10a més gran del món i la més gran a nivell europeu per a motocicletes.

Es tracta d’un impuls a la innovació que s’anticipa a la demanda, a més de generar-ne de nova, atès que respon als requeriments de ciutadans i de la indústria de l’automoció per tal que hi hagi la infraestructura necessària per la implementació real del vehicle elèctric a les grans ciutats. Això demostra el compromís de Barcelona per continuar orientant-se cap al futur en favor de la mobilitat elèctrica. Així, també es contribueix a la reducció d’emissions de CO2, a la disminució del soroll i al foment del respecte pel medi ambient a través de la mobilitat sostenible, donant cobertura a totes les zones de la ciutat.

Per fer-ho, Barcelona ja ha invertit 3,8 milions de euros en la xarxa de recàrrega i ha subministrat energia per 10,7 milions de quilòmetres sense emissions. A més, en els propers 4 anys, l’empresa municipal B:SM té previst invertir 2,6 milions d’euros més, que es destinaran a un total de 100 nous punts de recàrrega als aparcaments subterranis (25 cada any) i triplicar l’oferta actual de punts de càrrega ràpida a la via pública, que passaran dels 20 actuals a 60.

La ciutat de Barcelona fa evident el seu compromís en la lluita contra l’emergència climàtica impulsant i desenvolupant la xarxa municipal de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics Endolla Barcelona. Ara fa un any es va impulsar la mesura de govern de l’Ajuntament de Barcelona, lligada als objectius estratègics de mobilitat sostenible i eficiència energètica, i durant aquests mesos s’ha estat treballant en el desenvolupament de tota la infraestructura tecnològica de la xarxa, que ha de garantir informació en temps real i una millor disponibilitat del servei, un pas endavant en la millora de l’experiència de l’usuari que culminarà amb la implantació de la nova imatge de marca.

Més servei i més prestacions per als usuaris

Actualment, la xarxa Endolla Barcelona disposa de més de 5.000 usuaris i usuàries i s’espera que en els propers anys aquesta xifra vagi en augment progressiu. Per aquest motiu, la xarxa pública de Barcelona fa una aposta de creixement i millora constant per apropar aquest servei a la ciutadania, facilitar-ne el seu ús i oferir, de manera fàcil i a primer cop d’ull, tota la informació necessària pel bon ús del servei.

  • Nova imatge del servei

La nova imatge del servei unifica sota una mateixa marca els punts de la via pública i els dels aparcaments de B:SM per fer més fàcil la identificació de tots els elements per part de l’usuari. Els colors del logotip (verd i blau) es veuen reflectits també en la proposta gràfica, que serveixen per identificar més fàcilment la ubicació dels punts de recàrrega: verd pels que estan situats a la via pública i blau pels que estan situats als aparcaments. A més tota la imatge s’ha dissenyat amb unes línies corbes que representen com s’expandeix una energia com l’elèctrica, amb una proposta gràfica versàtil, neta, sostenible i no invasiva. Aquesta imatge s’anirà desplegant als diferents punts a partir de setembre i octubre, i permetrà una visualització i identificació més ràpida per part dels usuaris.

  • Pàgina web

La pàgina web www.endolla.barcelona ofereix tota la informació relativa a la xarxa, com utilitzar el servei i inclou un mapa interactiu que mostra la ubicació de tots els punts i la seva disponibilitat en temps real, així com el número i tipus d’endoll que hi ha.

Tota aquesta informació està recopilada també a l’app de mobilitat smou que, a partir de la tardor, integrarà la pròpia gestió dels punts, permetent iniciar la recàrrega des del mòbil i reservar els punts situats al carrer sense necessitat d’operar amb targeta.

La xarxa de recàrrega elèctrica més gran de tot l’estat i 10a del món

La xarxa Endolla Barcelona és la més gran de l’Estat i actualment consta de 503 punts de recàrrega elèctrica, que donen servei a tots els districtes de la ciutat i que estan repartits entre la via pública i els aparcaments municipals. D’aquesta manera es converteix en la 10a xarxa pública de recàrrega elèctrica més gran a nivell mundial, per davant de ciutats com París, Los Angeles, Frankfurt o Madrid, i just darrera de Londres, Amsterdam, Berlín o Nova York.

A més, si es tenen en compte només els punts de càrrega elèctrica específics per motocicletes, Endolla Barcelona es converteix en la xarxa més gran a nivell europeu per a aquest tipus de vehicles.

Els punts situats al carrer permeten a l’usuari realitzar una parada curta per a recarregar el vehicle, mentre que els punts situats als aparcaments ofereixen la possibilitat de carregar completament el vehicle mentre s’està estacionat.

Els punts de la xarxa són de diferent tipus en funció de la potència de càrrega que l’equip pot subministrar als vehicles. La xarxa disposa de equips de càrrega ràpida a la via pública (AC/DC 50kW, amb connectors Mennekes, ChadeMo i CCS Combo2), que en 30 minuts permeten carregar fins a 120km d’autonomia addicional i equips de càrrega normal als aparcaments (AC 3,7-7,3kW, amb connectors Mennekes i Schuko) que carreguen uns 150-300km en 8 hores. D’aquests, n’hi ha 285 preparats específicament per a motocicletes (AC 3,7kW, amb connectors Schuko) que carreguen uns 100km en 2 hores.

Com registrar-se a Endolla Barcelona

El registre es pot fer de manera ràpida i senzilla a través del menú “Registre” del web www.endolla.barcelona, i així poder obtenir la targeta identificativa necessària per utilitzar el servei. Les targetes van assignades al vehicle elèctric en qüestió i, per tant, un usuari ha de disposar de tantes targetes com cotxes elèctrics tingui, com és el cas de les flotes d’empresa. Aquesta targeta és personal i intransferible i dona accés a l’ús de la xarxa pública de recàrrega amb una tarifa bonificada del 100%. Per recarregar el vehicle als punts soterrats dels aparcaments públics municipals no és necessari utilitzar la targeta.

Aquesta mateixa targeta habilita també a l’usuari a gaudir de la tarifa bonificada del 100% a les places d’estacionament regulat de l’ÀREA de Barcelona, que no siguin d’ús exclusiu per a residents i dins els límits de temps establerts.

Atenció integral i personalitzada als usuaris i usuàries

Un dels aspectes clau en la integració de la nova xarxa sota la gestió de l’operador públic B:SM és, a més de la informació en temps real de tota la xarxa i la disponibilitat dels punts, també la gestió de l’atenció als usuaris, que des de fa uns mesos es realitza mitjançant el Punt d’Atenció a la Ciutadania de B:SM, ubicat al carrer Calàbria 66. En cas de necessitat, a més d’atendre qualsevol consulta telefònica mitjançant el telèfon 937064866, els usuaris s’hi poden dirigir presencialment per obtenir informació o fer qualsevol tràmit relacionat.

Avantatges de l’electromobilitat

Els vehicles elèctrics són més eficients que els convencionals, afavoreixen la reducció de la dependència energètica dels derivats del petroli i integren les energies renovables a la mobilitat. Contribueixen a una millora mediambiental, ja que no generen emissions ni partícules contaminants i, a la vegada, disminueixen també la contaminació acústica.

A banda dels avantatges globals en termes mediambientals i energètics, l’electromobilitat també ofereix avantatges econòmics pels particulars. Els vehicles elèctrics tenen una bonificació del 75% en l’impost de vehicles de tracció mecànica i, aquells catalogats com a “Zero Emissions” poden estacionar a les places d’AREA blava i verda amb una tarifa de 0€, respectant els horaris i temps màxims de regulació.

El Registre de Vehicles Elèctrics de la DGT, classifica els següents tipus de vehicle com a “Zero Emissions”:

  • Vehicles elèctrics de bateria (BEV)
  • Vehicles elèctrics d’autonomia extensa (REEV)
  • Vehicles elèctrics híbrids endollables amb autonomia mínima de 40km (PHEV)

A més, el vehicle elèctric accelera el desenvolupament de les xarxes intel·ligents d’energia (smartgrids), consolida un sector industrial innovador i permet una major connectivitat i interacció amb les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Close Menu