Els vehicles elèctrics de dues rodes rebran subvenció

Al sector de la mobilitat elèctrica les motos són les que estan experimentant el major creixement, malgrat a quedar-se fora del sistema d’ajudes. Segons dades de l’Associació Nacional d’Empreses del Sector de Dues Rodes (ASNEDOR) fins al passat mes de setembre s’han venut a Espanya 790 motos elèctriques, un 5% més respecte el mateix període al 2012, una percentatge que en el cas de les motos de combustió s’ha vist reduït en un 21%.

Amb l’objectiu de seguir potenciant les ventes de vehicles elèctrics de dues rodes, des del passat 28 d’octubre s’han tornat a reactivar els plans d’ajuda a l’adquisició de motocicletes, ciclomotors i bicicletes elèctriques amb el Pla PIMA Aire 2, que conviure conjuntament amb el Pla PIVE 4. Les ajudes podran ser de 600 euros per a motocicletes i de 350 euros per a ciclomotors en cas de que s’entregui el vehicle per a convertir en ferralla o de 500 i 300 euros en cas contrari. En aquesta segona edició també els particulars podran obtenir beneficis de les ajudes.

Barcelona ha volgut seguir mostrant el seu recolzament a aquest tipus de vehicles amb la instal·lació d’una nova estació de recàrrega per a motos elèctriques a l’escola de negocis IESE Business School que està funcionant actualment a ple rendiment. L’estació de recàrrega compta amb 9 endolls que proporcionen energia sostenible gratuïta durant les 24 hores del dia. A aquesta iniciativa han participat eCooltra Motos, el propi IESE Business School, l’Ajuntament de Barcelona, Iberdrola i Mobecpoint. A més de l’esmentada estació de recarrega, la ciutat ja compta amb 150 punts de recàrrega per a motos elèctriques.

El pròxim any, Barcelona posarà en marxa diferents iniciatives, com la de permetre als usuaris d’aquest tipus de vehicles poder recarregar les seves bateries en les estacions del sistema de lloguer de bicicletes Bicing.

Close Menu