El projecte ZeUS aposta per la implantació dels autobusos elèctrics a Europa

A mitjans del passat mes de gener va ser llançada una iniciativa pionera a nivell europeu amb la finalitat de demostrar la viabilitat tant econòmica com social i ambiental de l’ús dels autobusos elèctrics urbans, el projecte ZeUS (Zero Emission Urban Bus System). La iniciativa, que compta amb un pressupost de 22,2 milions d’euros, disposarà d’un període de 3 anys d’investigació. La companyia Endesa es l’única elèctrica espanyola que forma part del consorci del projecte i una de les dues representants del sector elèctric europeu.

Juntament amb Endesa, altres 40 socis, entre els que es troben empreses i institucions europees i espanyoles líders, s’uniran per a dur a terme les proves necessàries per realitzar l’esmentada demostració a Barcelona, l’única ciutat espanyola representant en el projecte. Pel que fa als socis espanyols que participen a la demostració de Barcelona es troben Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Irizar, GMV i Enide.

Per al pla de demostració de Barcelona es farà és de quatre autobusos elèctrics o quatre carregadors ràpids. Endesa serà la responsable de dissenyar un sistema de recàrrega intel·ligent, monitoritzar l’impacte de les recàrregues en la qualitat de la xarxa elèctrica i d’enllaçar el projecte amb el de Green eMotion, també relacionat amb la mobilitat elèctrica.

Conjuntament amb la capital catalana, a les ciutats de Bonn, Plzen, Muenster i una ciutat italiana s’investigarà amb autobusos 100% elèctrics. Mentrestant, a Londres, Glasgow i Estocolm, ciutats també demostradores, es treballarà amb vehicles híbrids i d’autonomia extensa.

Close Menu