El primer carril de càrrega elèctrica per inducció a Espanya en marxa

Recarregar els vehicles elèctrics en moviment i sense cables serà possible a Espanya. Endesa, conjuntament amb altres 4 empreses i 3 organismes d’investigació, han arrencat el Projecte Victoria, que construirà el primera carril de recàrrega elèctrica per inducció dinàmica del país. La prova pilot, que començarà al desembre, tindrà una duració de 21 mesos i està dotada amb un pressupost de 3,7 milions d’euros.

La ciutat escollida per a dur a terme el projecte ha estat Màlaga i el servei seleccionat per a realitzar les proves ha estat una línia d’autobús de la ciutat amb la que es pretén duplicar l’autonomia sense modificar els temps de circulació. La nova tecnologia permetrà als autobusos elèctrics recarregar la seva bateria en moviment gràcies a mecanismes instal·lats al llarg del recorregut de la línia urbana aconseguint, d’aquesta manera, augmentar la rendibilitat i eficiència del vehicle. L’ús d’aquest nou sistema de recàrrega afavoreix, a més, la reducció del volum i pes de les bateries i, com a conseqüència, la disminució del seu cost.

Per tal de poder posar en marxa el projecte es modificarà un autobús urbà 100% elèctric per poder equipar-lo amb un sistema de triple modalitat de recàrrega: recàrrega nocturna a les cotxeres amb un sistema de recàrrega convencional, càrregues parcials amb una estació de recàrrega inductiva estàtica i recàrregues parcials a un carril de recàrrega inductiva dinàmica. Aquest nou sistema de triple recàrrega serà pioner al món i estarà llest per a desembre de 2014.

Veure vídeo:http://ruta.me/TDSu

Close Menu