Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Use of undefined constant ’128M’ - assumed '’128M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/options/redux-core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
El Port de Barcelona promociona la mobilitat sostenible - Live
El Port de Barcelona promociona la mobilitat sostenible

El Port de Barcelona promociona la mobilitat sostenible

Ha organitzat una jornada per informar a la Comunitat Portuària sobre les solucions existents per minimitzar l’impacte de la seva mobilitat en l’entorn.

El Port de Barcelona ha organitzat una jornada sobre mobilitat sostenible per a explicar les diferents opcions de transport existents actualment per a minimitzar l’impacte de la mobilitat de persones i empreses en el medi ambient.

La jornada, que ha inaugurat el director general del Port de Barcelona, José Alberto Carbonell; i el president del Grup de Treball de Qualitat Ambiental del Consell Rector de la Comunitat Portuària, Eduard Duran, ha comptat amb la participació de responsables mediambientals de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona i representants de les indústries de l’automoció i de companyies de vehicle compartit.

Durant la seva intervenció, el director general ha destacat “el compromís ferm del Port de Barcelona amb el medi ambient que es concreta en les diferents accions que s’estan impulsant en tots els àmbits portuaris per a reduir les emissions”. En aquest sentit, Carbonell ha posat com exemple la “promoció del Gas Natural Liquat (GNL) com a combustible alternatiu per a la mobilitat de les mercaderies, tant marítima com terrestre, i l’aposta decidida del vehicle elèctric”, entre d’altres. Finalment, ha recordat que “el Port segueix posant en marxa mesures concretes, com és, per exemple, el projecte d’electrificació progressiva dels molls per poder connectar els vaixells, eliminant així la petjada de carboni durant el temps d’escala al nostre port”.

Aposta pel vehicle elèctric

La jornada s’ha iniciat amb una presentació del cap de Medi Ambient del Port de Barcelona, Jordi Vila, que ha analitzat la situació actual de la mobilitat en aquesta infraestructura, on conflueixen un gran volum de vehicles industrials i particulars. Vila ha destacat que algunes de les accions encaminades a la reducció de les emissions de gasos contaminants i de partícules en suspensió incloses en el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire del Port de Barcelona tenen l’objectiu de promoure precisament la mobilitat sostenible del conjunt d’empreses situades al Port, inclosa la pròpia Autoritat Portuària.

Un exemple d’aquest compromís amb la mobilitat sostenible és el Pla d’instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics, el qual preveu disposar l’any 2022 d’un total de 27 punts d’ús públic distribuïts per tota la zona portuària; o la progressiva incorporació de vehicles elèctrics a la flota de l’Autoritat Portuària de Barcelona. Per a subministrar energia a aquests nous vehicles, el Port de Barcelona ha instal·lat 44 punts de recàrrega en les seves instal·lacions.

Els participants en la jornada han coincidit en destacar els reptes que el Port de Barcelona, amb una alta concentració d’empreses, mercaderies i persones -similar a la d’altres grans polígons industrials de l’entorn- té per assolir una mobilitat sostenible. Així, els milers de professionals que treballen al Port provenen de molts municipis diferents amb una oferta de transport públic irregular. Així, Carles Cunill, director dels Serveis de Mobilitat Sostenible de l’Àrea Metropolitana de Barcelona; Josep Maria Massip, cap de la Secció de Sistemes de Qualificació del Departament de Territori i Sostenibilitat; i Assumpta Farran, directora general de l’Institut Català de l’Energia, entre d’altres, han exposat les diferents opcions que persones i empreses tenen per a desenvolupar una mobilitat sostenible. Aquestes inclouen la incorporació del Distintiu Ambiental de Flotes de la Generalitat de Catalunya, l’ús del vehicle compartit, les eines de gestió de rutes per a flotes de transport, etc.

Finalment, en les intervencions dels representants de la indústria automobilística Patrick Schinnerling, e-mobility manager a VGED de Volkswagen, ha explicat les possibilitats que ofereix avui el vehicle elèctric, cada cop més eficient en potència, autonomia i rapidesa de recàrrega i que està esdevenint una alternativa molt competitiva als vehicles de combustió. Per la seva banda, Francesc Delgado i Oliver Grimm, responsables de Desenvolupament de Negoci de SEAT, han explicat com s’està incorporant la indústria de l’automoció en el desenvolupament de nous models de mobilitat basats en l’oferta de serveis alternatius a la compra d’un cotxe i que donen resposta a les necessitats dels usuaris.

La jornada celebrada dona continuïtat a altres iniciatives endegades pel Port i dirigides a les empreses i persones de la Comunitat Portuària de Barcelona per a impulsar una mobilitat responsable i amb un menor impacte en l’entorn.

Close Menu