EL NOU VOLKSWAGEN I.D., PRESENTAT A LA FIRA DE L’AUTOMÒBIL DE PARÍS, OBRE UNA NOVA GENERACIÓ DE COTXES ELÈCTRICS

EL NOU VOLKSWAGEN I.D., PRESENTAT A LA FIRA DE L’AUTOMÒBIL DE PARÍS, OBRE UNA NOVA GENERACIÓ DE COTXES ELÈCTRICS

El grup Volkswagen, que participa com Membre Director de la Plataforma LIVE, ha presentat el seu nou model I.D., el primer d’una generació completament nova de vehicles elèctrics altament innovadors.

En el marc del saló de l’automòbil celebrat a París, les principals marques del sector han mostrat les seves novetats més destacades, reafirmant un cop més l’aposta ferma dels grans fabricants pels vehicles zero emissions. En aquesta línia s’han presentat el nou Renault Zoe, els Mercedes Generation EQ, en nou i3 (sèrie 3 gran turisme) de BMW o l’Opel Ampera-e, que han fet dels elèctrics les grans estrelles d’aquesta edició del saló.

La novetat de Volkswagen va desfermar una gran expectativa en la presentació del nou concepte de la marca alemanya, dins del seu pla estratègic ‘Together 2025’, que pretén treure al mercat més de 30 nous models d’elèctric durant la pròxima dècada. El I.D. representa un gran pas endavant de Volkswagen cap al paradigma de la mobilitat zero emissions. Amb això, també s’ha iniciat el major procés de transformació en la història del Grup Volkswagen. La planificació d’aquesta gran iniciativa en electrificació té un objectiu de vendes entre dos i tres milions d’unitats durant els propers 10 anys. La tecnologia de bateries, digitalització i conducció autònoma es desenvoluparan per convertir-se en noves competències del grup. En aquesta línia l’I.D. s’unirà als models elèctrics de Volkswagen que ja han sortit al mercat: l’e-up! i l’e-Golf (models 100% elèctrics); el Golf GTE i el Passat GTE, (híbrids endollables).

En quant a prestacions, el motor elèctric de 125 kW del I.D., amb una autonomia que va de 400 a 600 km amb una sola càrrega de la bateria, no es l’única novetat destacada. Serà el primer Volkswagen basat en la Plataforma Modular de conducció elèctrica (MEB) desenvolupada recentment. L’I.D. mostra un llenguatge de disseny completament nou per a vehicles elèctrics de classe compacta. En el seu interior s’ha implementat per primera vegada el que es coneix com Concepte d’Espai Obert que, malgrat ser una mica més curt que el Golf, el conductor tindrà la sensació de confort d’un Passat. Això es possible gràcies a la nova arquitectura de concepte de conducció amb un motor elèctric en l’eix de darrere i una bateria d’alt voltatge en el terra del vehicle que permet mes espai i flexibilitat.

Al mateix temps l’I.D. tendeix un pont al 2025 en el que esdevindrà el primer vehicle amb conducció autònoma de Volkswagen gràcies al mode ‘I.D.Pilot’. Aquesta funció s’activa al tocar el logo VW situat al volant, fent-lo desaparèixer dins el panell d’instruments i creant una sensació totalment nova per al conductor. La tecnologia vol ser part important d’aquest prototip que busca facilitar les prestacions en un entorn fàcil i intuïtiu. Una mostra d’això és la retirada de la clau convencional del cotxe. En el seu lloc s’utilitzarà un smartphone com a ‘Clau Digital’ per obrir el vehicle i posar-lo en marxa. La idea és que en el futur els conductors d’un Volkswagen disposin de la seva pròpia ‘Volkswagen ID’. Aquesta identitat és un perfil individual que emmagatzema informació com la configuració personal del seient i la climatització, emissores de ràdio i llistes de reproducció favorites, ajustos del sistema de so, dades de contacte i configuració del sistema de navegació. Aquest perfil es pot sol·licitar a través de l’app Volkswagen Automotive Cloud.

Sota el principi ‘Think New!’, Volkswagen ofereix una perspectiva fascinant sobre la mobilitat de l’endemà. El nou I.D. és un vehicle elèctric visionari zero emissions que iniciarà la seva producció el 2020 i que pretén ser el punt de partida per a una nova generació d’innovadors vehicles elèctrics.

Close Menu