EL NOU RENAULT ZOE AUGMENTA FINS A 400 ELS QUILÒMETRES D’AUTONOMIA

EL NOU RENAULT ZOE AUGMENTA FINS A 400 ELS QUILÒMETRES D’AUTONOMIA

Durant l’últim Saló de l’Automòbil de París, celebrat la primera quinzena d’Octubre, moltes de les principals marques del sector han volgut mostrar les seves novetats més destacades. Una edició en què els cotxes elèctrics han sigut els grans protagonistes. Un bon exemple ha estat la presentació per part de Renault, que participa com a membre director de la plataforma LIVE, de la nova versió del Renault ZOE. El cotxe elèctric franquícia de la marca francesa que augmenta considerablement la seva autonomia i arriba fins als 400 km amb una sola càrrega segons la norma NEDC.

Molts experts en mobilitat destaquen la denominada “ansietat per autonomia” com una de les principals causes que frenen una gran part de la població a l’hora de comprar un vehicle 100% elèctric. I aquest terme utilitza la paraula ansietat en referència a una sensació que està poc justificada realment. Un cotxe com el ZOE, amb una autonomia de 400 quilòmetres, cobreix amb escreix el 92% dels diferents tipus de trajectes que es fan amb un automòbil en un país desenvolupat. La majoria de la gent no recorre més de 50 quilòmetres en un sol dia. Això significa que amb una sola càrrega del ZOE podem funcionar tota una setmana.

Ara bé, si de totes maneres encara ens queda el dubte de realitzar un viatge llarg, la clau està en saber utilitzar la xarxa de punts de recàrrega al nostre abast. En el cas del continent Europeu, existeix una xarxa prou densa perquè no ens haguem de preocupar. Renault, per exemple, posa al nostre servei dues plataformes:

La Z.E. Trip localitza al mapa tots els punts de càrrega accessibles en els principals països europeus. S’accedeix a través del sistema R-Link. Se’ns indica la disponibilitat i compatibilitat amb ZE d’aquests punts i l’itinerari per arribar a ells. Es troba disponible per a tots els clients europeus del ZOE des de setembre del 2016.

Z.E. Pass facilita la recàrrega de ZOE en qualsevol que sigui l’operador del punt. Permet identificar i comparar tarifes en cada un d’ells i el pagament mitjançant el mòbil. Desenvolupat amb la col·laboració de Bosch, Z.E. Pass es troba disponible a Alemanya des del setembre del 2016 i s’implementarà a França, Regne Unit, Bèlgica, Àustria, Suïssa, Holanda, Noruega i Suècia en els propers mesos. L’aplicació per a dispositius mòbils es millorarà durant el primer semestre del 2017. L’usuari podrà seguir un itinerari complet des del seu mòbil com si estigués a bord del seu ZOE i enviar-lo al R-Link del cotxe, quedant l’itinerari ja programat.

Close Menu