El Motosharing, la millora manera de moure’t per la ciutat
Un concepte que està de moda i que resulta molt pràctic si vols moure’t per la ciutat d’una manera còmoda, ràpida, econòmica i sobre tot sostenible. Si t’agraden les motos, però no vols comprar-te una, el motosharing és la teva millor opció.

El Motosharing, la millora manera de moure’t per la ciutat

El motosharing, un concepte de moda i que resulta molt pràctic si vols moure’t per la ciutat d’una manera còmoda, ràpida, econòmica i sobre tot sostenible. Si t’agraden les motos, però no vols comprar-te una, aquesta és la teva millor opció. 

Què és el Motosharing?

És la mobilitat, compartida entre usuaris, de motos elèctriques en forma de lloguer. Barcelona i Madrid van ser les pioneres en aplicar aquest fenomen l’any 2013 i ara aquesta modalitat està d’actualitat per culpa de les dificultats d’aparcament i de la limitació de la circulació en determinats llocs per contaminació.   

Els usuaris paguen per cada minut o hora que l’hagin utilitzat. La moto es recull en un punt determinat i es deixa lliure en qualsevol altre, sempre que estigui dins la zona d’actuació de la companyia que hagis escollit. 

Sorgeixen una sèrie de preguntes, en relació amb el servei, que respondrem en aquest article. Com s’encén la moto si no tinc la clau? Me la trobaré amb la suficient càrrega pel trajecte que he de fer? Com pago el lloguer? He de posar jo el casc?

Quins avantatges ofereix el motosharing?

El primer benefici és estalviar-se els embussos, inevitables si circules en cotxe. El segon és la facilitat de l’aparcament, ja que el motoshating ofereix zones especialment habilitades per l’estacionament de les seves motos. El baix cost del lloguer és un altre punt a destacar, ja que trobem companyies que les ofereix a 0,11€ el minut a Madrid i a 0,18€ a Barcelona. I per últim i no menys important és el benefici pel medi ambient. En tractar-se de motos elèctriques no contaminen i ajuden a millorar l’aire que respirem.

Com funciona el motosharing?

És molt semblant al funcionament del carsharing. Recorda que has de tenir la llicència per conduir ciclomotors o el carnet de cotxe i tenir 18 anys. Els passos són els següents:

1 – Primer de tot has de localitzar la companyia que millor servei et pot donar en relació a preus i a la cobertura de la zona on et vols moure.

2 – Descarregar-te l’aplicació de l’empresa escollida.

3 – Registrar-te gratuïtament i vincular la teva targeta de crèdit

4 – Buscar la moto més propera. Es troben aparcades per la ciutat i podràs reservar-la durant 15’ mitjançant l’app.

5 – Quan la trobis has d’enllaçar la moto amb l’aplicació. Normalment s’encendran els intermitents i sonarà el clàxon per indicar-te que la vinculació s’ha realitzat amb èxit.

6- Una vegada enllaçats has d’accedir al baül i recollir el casc. La gran majoria d’empreses n’inclouen dos.

7 – La vinculació entre la moto i el teu mòbil et permetrà també arrancar-la sense necessitat de clau.

8 – Gaudeix del teu trajecte i condueix amb precaució.

9 – Aparca la moto en qualsevol punt del carrer o en les zones habilitades.

10 – Finalitza la teva sessió amb l’aplicació. Recorda tenir sempre bateria al mòbil per poder iniciar i finalitzar el lloguer.

No et preocupis per la càrrega de la bateria de la moto. L’empresa revisa periòdicament les bateries i el seu estat general perquè la puguis fer servir en perfectes condicions.

Aplicacions disponibles

L’expansió d’aquesta modalitat de transport urbà compartit ha provocat la creació d’empreses que s’hi dediquen i podem trobar, sense quotes d’alta ni manteniment, les que enumerem a continuació per ordre alfabètic.

Acciona Motosharing – Ofereix servei a Madrid, València, Sevilla, Lisboa i l’Hospitalet des de 0,19€ el minut. La tarifa de pausa de fins a 6 hores és de 0,05€ per minut. Tenen dos abonaments de 100 i 250 minuts i una promoció fins al 31 d’octubre de 2019 de 30 minuts gratuïts. Les seves motos tenen unes prestacions equivalents a 125cc i hi ha dues modalitats de conducció, la Custom, que permet arribar als 80Km/h per circular por vies ràpides i l’Standard, amb una velocitat limitada a 50Km/h per ciutat. També disposen d’un connector USB i dos cascos. La seva autonomia és de 100Km.

Pots consultar la informació aquí: https://www.acciona-motosharing.com

Ecooltra Motosharing – Donen servei a Barcelona, Madrid, València, Màlaga, Palma de Mallorca, Lisboa, Roma i Milà. El preu per minut és de 0,26€ i disposen de packs. El més senzill és el pack S de 10€ + 1€ gratuït, i el més complet és el XL de 150€ + 60€ gratuïts. Les seves motos són Scooter de 50cc i que poden circular a una velocitat màxima de 48km/h. En el seu baül trobarem dos cascos. La tarifa per les pauses és la mateixa 0,26€ el minut i la seva autonomia és de 50 km.

Pots consultar la informació aquí: https://www.ecooltra.com

Muving Motosharing – Estan presents en 10 ciutats d’Espanya, entre elles Barcelona, Madrid, Sevilla o València. Facturen el minut a 0,25€ i les parades a 0,12€. Tenen una promoció de 100 minuts a 10€ i un altre de 15 minuts gratuïts. També tenen bons de 200 i 400 minuts on cada un et pot sortir a 0,19€. Les seves motos són equivalents a 125cc i arriben fins a una velocitat de 70Km/h. Porten 2 cascos al baül i la seva autonomia és de 70Km.

Pots consultar la informació aquí: https://muving.com

Yego Motosharing – Operatius a Barcelona, Madrid, València i Sevilla. La seva tarifa és de 0,25€ per minut. Tenen un pack de 100 minuts a 20€ i un altre de 500 minuts a 85€. Les seves motos son d’estil retro Vespa de color verd i arriben a una velocitat de 50Km/h. Disposen de dos cascos. Les pauses les cobren a 0,14€ el minut i la seva autonomia és de 90km.

Pots consultar la informació aquí: https://www.getyugo.com

Close Menu