El Govern espanyol llançarà la tercera edició del Plan Pive, que permetrà estalviar 36 milions de litres de carburant anuals

Després de l’èxit de les dues edicions anteriors, el Govern espanyol ha anunciat la posada en marxa del Pla Pive 3, dotat amb 70 milions d’euros. La iniciativa no només permetrà estimular el sector, sinó que, segons IDAE, el pla permetrà evitar la despesa de 36 milions de litres de carburant anuals i l’emissió a l’atmosfera de 122.000 tones de CO2, gràcies a la substitució de cotxes antics per altres més eficients.

Els beneficiaris d’aquestes ajudes seran els particulars, professionals autònoms, microempreses i pimes que canviÏn el seu turisme, de més de 10 anys, o el seu vehicle comercial, de més de 7, per un vehicle convencional més eficient, un híbrid, un híbrid endollable o elèctric d’autonomia estesa i elèctrics purs.

El valor de l’ajuda pública seguirà sent de 2.000 euros per vehicle, que no pot tenir un cost superior als 25.000 € abans d’IVA. Es farà una excepció per qui vulgui comprar vehicles elèctrics, híbrids endollables i d’autonomia estesa, i els que adquireixin un turisme de més de cinc places.

Close Menu