El Departament de Territori i Sostenibilitat segueix apostant per la mobilitat sostenible

El Departament de Territori i Sostenibilitat segueix apostant per la mobilitat sostenible

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha atorgat el passat mes d’agost ajuts per valor de 150.000 euros per a la adquisició de vehicles elèctrics i de molt baixes emissions d’ NOx i partícules dins la flota de taxis. Aquesta aportació té com a objectiu la reducció de la contaminació a causa de la mobilitat urbana.

Per una part, el Departament ha destinat 80.000 euros a l’adquisició de vehicles elèctrics. En concret, 4.000 euros per vehicle, als 20 primers vehicles elèctrics que s’han incorporat a la flota del taxis durant l’any 2014 i que operen als 40 municipis metropolitans amb superacions persistents dels òxids de nitrogen. D’altra banda ha destinat 70.000 euros a ajuts per a l’adquisició de vehicles híbrids de baix consum, gas natural i de gas liquat del petroli (GLP), per a la flota de taxis. En concret ha atorgat 1.000 euros per vehicle als 70 primers cotxes d’aquestes característiques incorporats a la flota.

Amb aquestes iniciatives el Govern vol aconseguir que un 15% de la flota de taxis que operen en municipis amb nivells alts de contaminació atmosfèrica i de pressió acústica siguin elèctrics. Un objectiu que mostra que la Generalitat de Catalunya continua apostant per la mobilitat sostenible i per la cura del medi ambient.

Close Menu