Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Use of undefined constant ’128M’ - assumed '’128M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/options/redux-core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
El Departament de Territori i Sostenibilitat oferirà noves subvencions per a vehicles professionals de baixes emissions - Live
El Departament de Territori i Sostenibilitat oferirà noves subvencions per a vehicles professionals de baixes emissions

El Departament de Territori i Sostenibilitat oferirà noves subvencions per a vehicles professionals de baixes emissions

El Departament de Territori i Sostenibilitat continua amb el Pla d’actuació per aconseguir una mobilitat sostenible promovent els vehicles de baixes emissions per millorar la qualitat de l’aire.

Properament sortiran unes noves subvencions pels vehicles destinats al servei de taxi, a un ús comercial i a altres serveis, que operen en zones de protecció especial de l’ambient atmosfèric que siguin:

Vehicles de categoria M1 (vehicles de vuit places com a màxim, exclosa la del conductor, dissenyats i fabricats per al transport de passatgers, segons la Directiva 2001/116/CE de la Comissió, de 20 de desembre) que siguin:

  • Vehicles elèctrics purs.
  • Vehicles elèctrics d’autonomia estesa.
  • Vehicles híbrids endollables amb una autonomia elèctrica mínima de 40 km.
  • Vehicles híbrids de benzina amb emissions inferiors o iguals a 60 mg NOx/km (Euro 6 o superior).
  • Vehicles que emprin com a font d’energia GLP i gas natural, o bifuel, amb motor de benzina.

Vehicles de categoria N1 (vehicles la massa màxima dels quals no superi les 3,5 tones, dissenyats i fabricats per al transport de mercaderies, segons la Directiva 2001/116/CE de la Comissió, de 20 de desembre) que siguin:

  • Vehicles elèctrics purs.
  • Vehicles elèctrics d’autonomia estesa.
  • Vehicles híbrids endollables amb autonomia elèctrica mínima de 40 km.
  • Vehicles que emprin com a font d’energia GLP i gas natural, o bifuel, amb motor de benzina.

La compra ha d’haver estat efectuada entre febrer de 2017 fins a la presentació de la sol·licitud. Poden optar-hi vehicles en lísing o renting però la sol·licitud l’ha de presentar l’arrendador. Podeu consultar les bases reguladores, els requisits i la documentació a presentar aquí.

Durant l’any 2017 es van concedir subvencions a 201 sol·licituds per un import total de 300.000€. Van obtenir l’ajut 30 vehicles elèctrics, 3 d’ells taxis i la resta d’empreses d’altres sectors. També van obtenir les ajudes 26 taxis propulsats per gas i 145 d’híbrids. Es tracta de turismes i furgonetes elèctriques de baixes emissions i d’ús professional que circulen per la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric disminuint de forma significativa el seu impacte ambiental pel que fa a emissions de contaminants locals i de CO2. Aquesta actuació forma part del Pla d’actuació per a la millores de la qualitat de l’aire i promou la renovació de flotes cap a vehicles de baixes emissions.

Close Menu