El decàleg definitu per comprar un cotxe elèctric
decálogo coche eléctrico

El decàleg definitu per comprar un cotxe elèctric

No només és el futur, és el present. El cotxe elèctric ha arribat per quedar-se. Tens dubtes? Tot seguit et donem deu raons definitives que et faran veure perquè és millor comprar-se un cotxe elèctric.

1 – És millor per a la teva butxaca

Estalviaràs el 100% de l’impost de matriculació i el 75% del de circulació. Omplir el dipòsit d’un cotxe cada dia és més car, prop dels 60 € de mitjana i amb ells pots fer gairebé 600 km. És a dir, 10 € cada 100 km. Amb un cotxe elèctric per fer aquests 100 km només gastaràs 2,15 € d’electricitat amb la tarifa normal i 0,86 € amb una de reduïda. Al mes un cotxe de combustió i amb un ús normal necessites dos dipòsits de benzina cosa que genera una despesa de 120 €. Amb un elèctric es redueix a 26 € en el pitjor dels casos i 10,32 € si el carregues a la nit.

Per tant, l’estalvi és considerable. Encara ho pot ser més si fas servir els diferents punts de càrrega públics i gratuïts que pots trobar per tots Espanya que et permeten recórrer quilòmetres sense gastar ni un cèntim de la teva butxaca. Si a més, li sumes el baix cost de manteniment i la reducció de les visites al taller, encara la diferència és més extraordinària. 

Et convidem a llegir el nostre article ‘Buscant taller per al meu cotxe elèctric’.

2 – És millor pel planeta

No contaminen ni emeten gasos d’efecte hivernacle i per tant ajuden a millor el medi ambient.

Hi ha estudis que confirmen que de seguir amb la tendència actual d’implantació de vehicles elèctrics a Europa, les emissions d’òxid de nitrogen passaran d’1,3 milions de tones a 70.000 en poc més d’una dècada.

Si els vehicles que circulen per les nostres ciutats fossin elèctrics es reduiria en un 90% la contaminació associada al trànsit, que seria més silenciós i eficient.

3 – És millor pels teus sentits

Conduir un cotxe elèctric és un plaer pels sentits. Tot és harmonia, silenci, suavitat, agilitat. Com que no té motor de combustió no hi ha sorolls, vibracions ni frecs. És un transport eficaç i net, i per tant la seva conducció és excel·lent tant en ciutat com a carretera.

El silenci que hi ha dins d’un cotxe elèctric és espectacular i simplement pots gaudir d’ell o escoltar amb millor claredat la teva música preferida.

Disposen de dispositius d’ajuda a la conducció segura i eficient que et permetran relaxar-te i sentir el paler de conduir.

4 – És millor per a circular i estacionar

Poden aparcar de forma gratuïta a les zones verdes i blaves fins a 2 hores. També aparquen gratis a les zones públiques habilitades per carregar, reservades només per a aquests vehicles. Als centres comercials hi ha zones especials pels cotxes elèctrics amb punts de recàrrega. No estan afectats per les restriccions de trànsit en episodis d’alta contaminació on es bloqueja l’entrada a les ciutats dels cotxes de combustió. Poden fer servir el carril bus-VAO en qualsevol situació i tenen els peatges gratuïts de dilluns a divendres.

5 – És més eficient quan frenes

Disposen d’un sistema de recuperació d’energia que et permet carregar la bateria en el moment de frenar, o millor dit de desaccelerar. El sistema s’activa quan deixem anar l’accelerador, moment en què el cotxe frena por sí sol. Aquesta frenada en molts casos pot ser gestionada pel conductor per fer-la més suau o més potent. El pedal del fre el faràs servir per acabar d’aturar el vehicle a ínfima velocitat o per casos d’emergència. 

Amb aquesta tecnologia no només recuperaràs energia per carregar la bateria a cada desacceleració sinó que a més estalviaràs diners en la substitució de les pastilles de fre, que gairebé no es desgasten. Oblidat de passar pel taller a canviar-les en molt de temps.

6 – És més ràpid accelerant

És sorprenent veure i sentir com accelera. Un cotxe elèctric surt disparat en el moment que prems l’accelerador i això és degut al fet que té la màxima potencia des de les zero revolucions cosa que provoca que la seva acceleració en els primers metres sigui espectacular.

Els motors elèctrics són molt potents i permeten una acceleració ràpida i constant. A més recorda que no tenen embragatge ni caixa de canvis.

I a part de ser més ràpids accelerant també són més ràpids de fabricar, ja que ens estalviem un bon nombre de peces. No tenen motor d’encesa, no corretges, ni distribuïdor, ni eix de transmissions, ni dipòsit de combustible, ni tub d’escapament, etc.

7 – És més espaiós

Com el nombre de components mecànics es redueix dràsticament, l’espai interior de l’habitacle s’aprofita molt més. Tot aquest espai que sobra s’utilitza per fer més ampli i confortable el cotxe.  A més els cotxes elèctrics acostumen a tenir dos maleters, un a la part posterior i l’altre a la part frontal, on habitualment hi és el motor dels cotxes de combustió.

El desenvolupament tecnològic de les noves bateries petites i potents fa que l’espai sigui encara més ampli dins l’habitacle i permet portar més persones o més equipatge.

El futur no molt llunyà dels cotxes elèctrics passa per l’arquitectura interior que té com a màxima prioritat l’espai i la comoditat.

8 – Durarà més

Tenen més durabilitat i es degraden menys que un vehicle de combustió. El motiu es deu també a la manca de components mecànics i a la reducció de peces en general que el fan més senzill. Per tant, el seu desgast és molt inferior podent així recórrer més quilòmetres que un de dièsel o un de benzina.

El component principal d’un cotxe elèctric és la bateria que anirà perdent capacitat en el transcurs dels anys. Es calcula que després de 8 anys la pèrdua gira al voltant del 30%, la qual cosa significa que encara queda el 70% per donar una autonomia més que notable al vehicle. Aquesta degradació es va atenuant a partir dels 8 anys fet que provoca que ens plantem amb un cotxe de 16 anys i una bateria a la meitat de la seva potència. A més és fàcilment intercanviable per una nova quan vulguem tenir el 100% d’autonomia. Això permet allargar entre 3 i 4 anys més la vida útil d’un cotxe elèctric en comparació amb un de combustió. 

Tot això implica que un vehicle elèctric perdi menys valor i així es pot vendre de segona mà a un preu més elevat, la qual cosa amortitza encara més la inversió inicial quan el compres.

9 – És tecnologia punta

Tot és tecnologia per facilitar la conducció i la seguretat. Molts d’ells ja vénen de sèrie amb el sistema de mitigació de col·lisió frontal, el control de velocitat adaptativa, l’alerta de sortida de carril, la detecció d’angle mort, l’alerta de trànsit posterior, la mitigació d’acceleració no intencionada, càmeres 360º, entre altres.

També ja és una realitat la tecnologia que permet carregar les bateries sense cables.

10 – Sense problemes per carregar

Carregar el teu cotxe elèctric ja no és un problema tan si circules per ciutat com si ho fas per carretera. Els ajuntaments, cada cop més, estan invertint en la promoció de l’ús de vehicles elèctrics i és per això que l’oferta de punts de càrrega públics és més extensa cada mes. A la carretera també podem trobar molts carregadors perquè el transport elèctric sigui possible amb total garantia i de manera ràpida que permet tenir un viatge segur, net i còmode. També pots carregar el teu cotxe a casa.

Close Menu