El cotxe elèctric: l’estrella de l’Automobile Barcelona

El cotxe elèctric: l’estrella de l’Automobile Barcelona

La setmana del 21 de maig es va celebrar l’Automobile Barcelona, la nova marca del Saló de l’Automòbil, amb rècord de visitants i de prevendes. Aquest nou format també es va estrenar com a trampolí per als nous cotxes que ja han sortit al mercat i que en poc temps segurament seran la tendència generalitzada a Catalunya: els cotxes sostenibles, més especialment els elèctrics i els endollables. De fet, grans marques com Nissan, Renault, Smart, Hyundai i Mini van mostrar els seus nous models d’elèctrics – en gran part noves versions millorades dels models http://www.metropoliabierta.com/ que ja són al mercat –, mentre que la californiana Tesla també va atraure un bon grapat de gent encuriosida al seu estand després d’anunciar l’inici de les vendes dels seus models a l’Estat, amb una de les seus de venda a Barcelona.
Òbviament, la Plataforma LIVE no podia faltar a la cita, on vam poder ser testimonis del poder d’atracció que tenen els elèctrics.

Per començar, Renault va promoure la seva gamma de vehicles elèctrics a l’Automobile, amb un èxit considerable ja que van rebre un veritable allau de peticions per poder provar el nou model del seu elèctric estrella: el Renault Zoe e-Sport Concept. Des de Plataforma LIVE vam poder tenir la sort de ser uns dels afortunats a gaudir d’un passeig de prova amb el nou Zoe, que també vam compartir a través de Facebook Live. Per als qui no ens van poder seguir, aquí sobre teniu el vídeo en què podreu comprovar que Renault també ha fet un salt en l’autonomia de la bateria del Zoe: 300 kms en una sola càrrega completa.</strong

Nissan també va aprofitar l’Automobile Barcelona per donar a conèixer a l’Estat el seu nou elèctric, en aquest cas es tracta de la tercera versió del seu endollable més carismàtic: el Nissan Leaf 30kw. La evolució del cotxe elèctric més venut al món va causar sensació als visitants, que van poder comprovar de primera mà que el Leaf ha guanyat moltíssim des de la seva sortida al mercat ara fa cinc anys. Com el seu nom indica, aquesta nova versió té una nova bateria de 30 kw (50 CV), més autonomia, un interior renovat i un maleter més ample, entre d’altres millores.
Els assistents també van tenir l’oportunitat de poder provar la furgoneta elèctrica Nissan e-NV2000 Evalia, que es fabrica en exclusiva a Barcelona per a tot el món.
Nissan també va presentar, juntament amb Endesa, el sistema V2G (Vehicle-To-Grid), que permet que puguis fer servir l’energia sobrant de les bateries per a usos domèstics o fins i tot vendre-la segons la legislació vigent.

Per la seva banda, SEAT va mostrar el seu compromís amb la mobilitat sostenible, mostrant a l’Automobile Barcelona en exclusiva les versions híbrides de gasolina/GNV del nou Mii i del Seat León.
El nou Automobile Barcelona ha sigut un èxit sense precedents, ja que va tenir més de 755.000 assistents i es van fer prop de 80.000 prevendes de vehicles. La pròxima edició serà d’aquí dos anys, al maig del 2019, just per poder celebrar el centenari del Saló de l’Automòbil, on segur que el cotxe elèctric tornarà a brillar amb llum pròpia!

Close Menu