Descobreix la carretera del vi amb cotxe elèctric

Descobreix la carretera del vi amb cotxe elèctric

La Carretera del Vi és una ruta de 40 km de longitud que recorre l’antic traçat que unia les Vinyes del Penedès amb les platges del Garraf. Des del Castell de Sant Martí Sarroca a Sitges, és la primera Wine Road que es pot recórrer amb vehicle elèctric de tot l’Estat, una iniciativa privada i conjunta dels 13 cellers del traçat, amb el suport dels 7 municipis, que s’uneixen per impulsar aquesta innovadora proposta i recuperar la històrica via comercial que ja utilitzaven els romans per fer arribar els vins del Penedès a tot el món.

La ruta presenta una oferta conjunta a nivell enoturístic, integrada pels cellers, però també per altres punts d’interès turístic, des de vestigis dels ibers fins a components del modernisme, passant per castells i arquitectura popular i tradicional del territori, tot això completat amb una àmplia proposta cultural i una variada gastronomia. En podeu trobar tota la informació aquí.

Com que és una ruta pensada per fer-la amb vehicle, aquesta iniciativa s’ha unit al projecte Carsharing, impulsat per Nissan, per oferir als visitants la possibilitat de fer-la amb vehicle elèctric, sens dubte una opció molt atractiva per visitar els cellers i els diferents pobles que integren la ruta, per acabar amb un bany a la platja de Sitges per exemple, si el temps acompanya.

Amb aquesta opció ja no ens cal ni tenir un cotxe en propietat, ni preocupar-nos a on aparcar: agafem un tren fins a Vilafranca del Penedès, per exemple, i al pàrquing Saba de la Plaça Penedès ens espera un Nissan LEAF o una furgoneta e-NV200, ideals per famílies o grups petits. Només caldrà que ens inscrivim a la web, baixem l’aplicació mòbil i verifiquem que tenim el carnet de conduir. Hi ha diversos punts de recarrega al llarg del recorregut i es llogarà per hores. Per un preu assequible, molt més competitiu que si haguéssim de llogar un cotxe de gasolina, disposarem d’un vehicle silenciós, respectuós amb el medi ambient amb el que ens sentirem més a prop de la manera tradicional de fer la ruta: Fins ben entrat el segle XX, els comerciants la recorrien amb un carro tirat per un cavall.

La llibertat que et dona un vehicle no te preu: podem planificar fer la ruta en un cap de setmana, pernoctant en algun dels hotelets amb encant de la ruta, per gaudir-la amb més tranquil·litat: visitar el conjunt medieval de Sota Ribes a Sant Pere de Ribes, l’Església de Sant Bertomeu i Santa Tecla o el Castell d’Olèrdola, amb unes vistes espectaculars. Podem gaudir d’una coca de recapte a Cal Ton o una Sarsuela de peix i marisc a Cal Manelet.

Per la tarda podem visitar els cellers, el Torres, o la Finca Viladellops en són alguns exemples, espais on no només podrem degustar vins sinó que ens explicaran la Història i el procés d’elaboració del vi. Espais que mereixen una visita només per la bellesa de les finques, que a més a més resulten ser un regal pels sentits; són espais de pau, agradables, lluny del soroll de la ciutat, sovint construïts amb pedres centenàries, on tot van a un altre ritme i les presses no són benvingudes.

En acabat de totes aquestes interessants visites, agafem el nostre vehicle elèctric i sense preocupar-nos de gasolines ni peatges seguim la nostra ruta del vi. Una ruta molt recomanable a totes les èpoques de l’any, per totes les edats, amb amics, parelles o per fer amb la família, amb gent gran. Un gran pla amb aroma mediterrani, per qualsevol cap de setmana, sobretot ara que s’acosta el bon temps!

Close Menu