Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Use of undefined constant ’128M’ - assumed '’128M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-config.php on line 77

Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/livebarcelona.cat/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/options/redux-core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Catalunya se situa al capdavant de la Unió Europea en reducció d'emissions de CO2 - Live

Catalunya se situa al capdavant de la Unió Europea en reducció d’emissions de CO2

Les dades de l’últim any avaluat, el 2011, indiquen que, tot i que el conjunt de l’Estat espanyol va augmentar les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle un 0,5%, Catalunya les va reduir prop d’un 4%, seguint la tendència de la UE-27 (-3,3%).

Les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) a Catalunya durant l’any 2011 van disminuir prop del 4% respecte a l’any anterior. És el quart any consecutiu de reducció d’emissions, amb uns 1,86 milions de tones de CO2 menys que l’any 2010, i situant-se en 45,9 milions de tones de CO2, el qual equivaldria a nivells de 1995.

Així ho explicava la setmana passada, Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, durant la presentació del Quart Informe de Progrés a Catalunya sobre els objectius de Kyoto. El document avalua el grau d’assoliment del Pla marc de mitigació del canvi climàtic a Catalunya 2008-2012, que persegueix contribuir a complir, en la part proporcional, l’objectiu establert pel Protocol de Kyoto per a l’Estat espanyol, i a la vegada estar preparat per incorporar els acords europeus per a la reducció dels gasos amb efecte d’hivernacle per al període 2013-2020. Segons Llebot, “el canvi climàtic preocupa el Govern de la Generalitat, i per això està preparant l’avantprojecte de Llei de Canvi Climàtic, que servirà per assumir amb la major rigorositat possible la seva responsabilitat sobre les emissions difuses”.

Del total d’emissions, el 34% (15,67 Mt CO2) corresponen a les de les instal·lacions sotmeses a la Directiva del comerç de drets d’emissió (169 instal·lacions) i el 66% restant (30,3 Mt CO2) s’atribueixen als sectors difusos, com per exemple, el transport, els residus, l’agricultura, o altres instal·lacions no regulades a la Directiva.

El conjunt de l’Estat espanyol va augmentar lleugerament les emissions l’any 2011 (+0,5%) al contrari que Catalunya, que les va reduir (-3,9%), seguint la tendència de la UE-27 (-3,3%). Les emissions per capita van ser de 6,1 t CO2  per a Catalunya, de 7,6 t CO2  per a Espanya i de 9,1 t CO2 per a la UE-27.

Close Menu